H νέα μίνι σειρά του Hulu/Fx The Patient είναι εδώ. Με ένα δυνατό πρωταγωνιστικό δίδυμο (Carel- Gleeson) και ένα ιντριγκαδόρικο τρέιλερ, τράβηξε τη προσοχή μας και είμαστε εδώ να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας, από τη διπλή πρεμιέρα.

Ακολουθεί το review από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Το 1o επεισόδιο του The Patient σκιαγραφεί τη ζωή του Dr. Alan Strauss. Είναι ένας πρόσφατα χήρος, Εβραίος ψυχοθεραπευτής, με τουλάχιστον δύο παιδιά με τα οποία δεν φαίνεται να έχει καλές σχέσεις. Είναι καλός στη δουλειά του και ζει μια ήσυχη ζωή μόνος του. Αλλά πριν μάθουμε όλα αυτά, ο Alan βρίσκεται στο σπίτι κάποιου μέσα στο δάσος. Αλυσοδεμένος! Προσπαθεί και αποτυγχάνει να σπάσει την αλυσίδα, ενώ στη συνέχεια φωνάζει για βοήθεια. Τέλος, προσπαθεί να προσανατολιστεί και μαζί του και εμείς. Έχει ένα κρεβάτι και μερικά αναγκαία: οδοντόβουρτσα, χαρτί υγείας και ακόμη και τη κρέμα ποδιών του. Κάποιος τον έχει απαγάγει! Τις λεπτομέρειες τις μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Συν-δημιούργημα του Joel Fields και του Joe Weisberg (The Americans), η νέα σειρά του FX με πρωταγωνιστή τον Steve Carell μας βάζει σταδιακά στην υπόθεση. Περισσότερο ασχολείται με τον καθορισμό του πλαισίου για κάποια ήσυχη ψυχολογική αναζήτηση χωρίς συναρπαστικές ανατροπές. Το πρώτο επεισόδιο ζητά την υπομονή των θεατών, καθώς θέτει τις βάσεις για μια συναρπαστική εξερεύνηση της δυναμικής ασθενούς/θεραπευτή. Το πρώτο επεισόδιο δεν αφήνει πολλές προβλέψει στο πού θα οδηγήσει η σειρά. Αλλά αν το υποκείμενο σκοτεινό χιούμορ και οι ερμηνείες του Carell και του Domhnall Gleeson είναι μια ένδειξη, τότε είναι μια καλή σειρά.

Στο 2ο επεισόδιο του The Patient, ο Αlan παραμένει όμηρος του Sam, ο οποίος του δείχνει ένα κουτί με πράγματα που κλέβει για να κάνει τις δολοφονίες του να μοιάζουν με ληστείες. Είναι δύσκολο για κάποιον όπως ο Αlan να διαλογιστεί. κάτι που σχολίαζε και η σύζυγός του. Αυτή τη στιγμή, ο Alan αποφασίζει να πάρει λίγο χρόνο για να ηρεμήσει και να δράσει….

Η συνεσταλμένη απογοήτευση του Steve Carell και οι θυμηδίες του Domhnall Gleeson συνεχίζουν να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον θεαματικά στο 2ο επεισόδιο της σειράς. Υπάρχει μια συνήθεια να κόβονται σκηνές σε περίεργες στιγμές που μερικές φορές μένουν ανεκπλήρωτες. Αλλά συνολικά, η σειρά εξελίσσεται φυσικά, ξεδιπλώνοντας αργά τόσο τα πιο ψυχρά όσο και τα παράλογα σημεία της. Το cliffhanger αυτού του επεισοδίου μας αφήνει ερωτήματα. Υπάρχει μητέρα ή πατέρας στη σοφίτα του Σαμ, γνωρίζοντας τις δολοφονικές τάσεις του; Δεν θα ήταν, όμως, το πιο σουρεαλιστικό πράγμα που έχουμε δει στον Patient μέχρι στιγμής…