Το BBC είναι κορυφή σε δραματικές – αστυνομικές σειρές είναι κορυφή. Όταν, δε, μια σειρά είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Το Sherwood βέβαια έχει και δυο ακόμα χαρακτηριστικά τα οποία εξασφαλίζουν πως η σειρά θα κατακτήσει την κορυφή. Ποια είναι αυτά; Τα πραγματικά γεγονότα στα οποία βασίζεται αφορούν στο μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Βρετανίας, αλλά και πρωταγωνιστής είναι ο David Morrissey.

Η υπόθεση της σειράς Sherwood εκτυλίσσεται σε ένα μικρό χωριό ανθρακωρύχων, όπου δύο ξεχωριστοί και εντελώς άσχετοι μεταξύ τους φόνοι μέσα σε δύο εβδομάδες οδήγησαν σε μια τεράστια έρευνα που διήρκεσε πολλές εβδομάδες, στο δάσος του Σέργουντ.

Δύο ντετέκτιβ, οι οποίοι έχουν κοινό παρελθόν, αναγκάζονται να συνεργαστούν για να βρουν την λύση.

Όλα δείχνουν όμως, πως το παρελθόν στο συγκεκριμένο χωριό είναι «ζωντανό» και κανείς δεν ξεχνά ενώ οι έχθρες μεταξύ πολλών κατοίκων καλά κρατεί.

Ποιο ήταν το κίνητρο του δολοφόνου; Και τι αναζητά; Είναι η εκδίκηση του κίνητρό του ή μήπως ξέρει κάτι άλλο που κρύβει το χωριό;

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η σειρά «Sherwood» είναι από αυτές που σε τραβάνε μόνο και μόνο από την υποκριτική, όχι ενός, αλλά σχεδόν ολόκληρου του cast. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως στα άλλα σημεία ήταν αδύναμη, αλλά στο συγκεκριμένο κομμάτι για άλλη μία φορά παραγωγή του BBC, ήταν εξαιρετική.

Σεναριακά η σειρά είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που έγιναν στην γενέτειρα του σεναριογράφου όπου σε ένα χωριό ανθρακωρύχων μετά την εξέγερση του 2004 τίποτα δεν ήταν το ίδιο. Αρκετά χρόνια μετά δύο φόνοι στην περιοχή ξεκινούν την ιστορία μας. Βέβαια πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι τα ίδια φυσικά, αλλά η ιστορία παραμένει περίπου η ίδια.

Σκηνοθετικά αν και όλα διαδραματίζονται στο συγκεκριμένο χωριό και δάσος, τα πλάνα σε συνδυασμό με τις σκηνές που απαιτούνται είναι εξαιρετικά. Μην ξεχνάμε πως είναι μία δραματική σειρά του BBC, οπότε η φράση “βαριά σειρά” της αρμόζει τέλεια.

Και πάμε στο πολύ δυνατό στοιχείο του «Sherwood» που είναι η υποκριτική. Ξεκινώντας μόνο από τον πρωταγωνιστή David Morrissey που για άλλη μία φορά είναι εξαιρετικός ίσως και να φτάνει, αλλά θα αδικήσουμε πάρα πολύ και τους υπόλοιπους. Ακόμη και όσοι είχαν μικρό τηλεοπτικό χρόνο έδειξαν το ταλέντο τους και με το παραπάνω. Εκτός του David Morrissey, προσωπικά ξεχώρισα και τους Adeel Akhtar και Robert Glenister.

Κλείνοντας η σειρά «Sherwood» αν εκτιμάτε την υποκριτική αλλά και τις αστυνομικές σειρές, πρέπει να βρίσκετε στην λίστα σας. Ο υποψήφιος για βραβείο BAFTA σεναριογράφος Graham, επιβεβαίωσε πως το BBC ανανέωσε την σειρά και για 2η season μετά τα εξαιρετικά νούμερα που έκανε.

Στην Ελλάδα μας μπορείτε να βρείτε όλα τα επεισόδια της 1ης season στην COSMOTE TV.