Ένα γεύμα ή δείπνο για να ολοκληρωθεί ιδανικά χρειάζεται και ένα ωραίο περιβάλλον για να το απολαύσει κανείς. Τα εστιατόρια που ακολουθούν στην Αθήνα, συνδυάζουν την προσοχή στη λεπτομέρεια της γεύσης και την ποιότητα, με τους τους υπέροχους εξωτερικούς χώρους που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε.

Prosopa

Prosopa

Με πρωταγωνιστή όλων τη μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές, και φυσικά την ποιότητα που αποτελεί το Α και το Ω των πάντων εδώ, το Prosopa δεν είναι μονοδιάστατο. Δεν είναι, δηλαδή, μόνο ένα εστιατόριο. Έχει πολλά… Prosopa, κάτι που μπορείτε να ανακαλύψετε οποιαδήποτε στιγμή βρεθείτε σε αυτό. Εκτός από το κομμάτι της γαστρονομίας που κρατάει τα σκήπτρα, ομολογουμένως, το Prosopa αποτελεί ιδανική επιλογή για after office κρασί ή ποτό με finger food, βραδινή έξοδο με πολλά υποσχόμενα cocktails συνοδεία μικρών γευστικών εκπλήξεων και φυσικά μια πολύ familiar επιλογή για τους λάτρεις της γαστρονομίας, που, όμως, δεν αποχωρίζονται ποτέ τα παιδιά τους!

Black Duck Garden

Ο κήπος του Black Duck στο Μουσείο Πόλεως των Αθηνών υποδέχεται τους φίλους του στο υπέροχο ολάνθιστο περιβάλλον του για να απολαύσουν ένα όμορφο και αξέχαστο γεύμα σε έναν πανέμορφο χώρο. Μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, συναντάται ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Brunello

Με αυθεντική ιταλική ατμόσφαιρα και φινετσάτο χώρο, το Brunello (Λουκιανού 21) στο Κολωνάκι οφείλει την ονομασία του σε ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά κρασιά, η οποία «προδίδει» και κατά κάποιο τρόπο την εμμονή του με το κρασί. Με ιταλικό ταμπεραμέντο και νόστιμες γευστικές προτάσεις, το all day wine- bistro αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους ή τους συνεργάτες. Διαθέτει μια ενημερωμένη οινική λίστα με προτάσεις από τον ιταλικό αμπελώνα, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά από μερίδες τύπου tapas.

Cupola

Cupola

Σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική σκηνή στο Παγκράτι, το Cupola στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος συγκεντρώνει στα τραπέζια του τους λάτρεις της ναπολιτάνικης πίτσας και των ιταλικών γεύσεων γενικότερα. Με Ιταλό σεφ, δεν τίθεται θέμα περί αυθεντικότητας των πιάτων του! Στα συν η ενημερωμένη λίστα κρασιών και τα εξαιρετικά cocktails. Ταλιατέλες με ψιλοκομμένο και σιγοβρασμένο χτένι μοσχαριού, σπαγγέτι ραγού από φρέσκα ψάρια, με φρέσκια τομάτα και κρασί και ταλιολίνι με αυγοτάραχο, σάλτσα prosecco και ξύσμα λεμονιού στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

By the glass

Στην εντυπωσιακή στοά Ράλλη (Γεωργίου Σουρή 3 & Φιλελλήνων), μια ανάσα από το Σύνταγμα, το By the glass είναι ένα wine bar μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο- κόσμημα με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα. Σημείο αναφοράς για τον κόσμο του κρασιού, διαθέτει στην κάβα του περίπου 200 ετικέτες, που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγεται και το μοναδικό dispenser διαχείρισης ανοιχτών φιαλών που διασφαλίζει ότι πάντοτε θα γευτείτε το κρασί σας στις πιο ιδανικές συνθήκες. Στα συν και οι γευστικές προτάσεις του μενού που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.