Η νοτιοκορεάτικη ταινία «Broker», με πρωταγωνίστρια την τραγουδίστρια-ηθοποιό IU εισέπραξε παρατεταμένο χειροκρότημα διάρκειας 12 λεπτών στο Φεστιβάλ Καννών 2022.

Η πρώτη πρώτη κορεάτικη ταινία του Ιάπωνα σκηνοθέτη Hirokazu Kore-eda, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών του 2022 στις 27 Μαΐου. Μόλις ολοκληρώθηκε η προβολή, η ταινία έλαβε χειροκροτήματα για 12 λεπτά από τους θεατές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κορεατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Edaily.

Το χειροκρότημα ξεκίνησε από τον εκτελεστικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, Τιερί Φρεμό. Το κύριο καστ της ταινίας – IU, Song Kong-ho, Gang Dong-won και Bae Doo-na – καθώς και ο Kore-eda, ήταν όλοι παρόντες στην πρεμιέρα.

Μιλώντας για την ταινία μετά την προβολή, ο Kore-eda είπε: «Ήταν μεγάλη πρόκληση να γυρίσω αυτό το φιλμ εν μέσω της πανδημίας της COVID-19, αλλά είμαι ευγνώμων στη σκληρά εργαζόμενη ομάδα [πίσω από το Broker] και σε όλους τους άλλους που βοήθησαν και πρόβαλλαν την ταινία».

Τι πραγματεύεται η ταινία

O Kore-eda στο Φεστιβάλ Καννών 2022

Η ταινία ακολουθεί τον Sang-hyun (τον οποίο υποδύεται ο Song) που δημιουργεί ένα παιδικό κουτί, στο οποίο γονείς μπορούν να αφήσουν ανώνυμα τα μωρά τους για να βρουν νέους γονείς.

Αυτοχαρακτηριζόμενος ως «μεσίτης» καλής θέλησης, ο Sang-hyun συνεργάζεται με τον Dong-soo (Gang) και συναντούν τη So-young (IU), η οποία αφήνει το δικό της μωρό στο κουτί. Δύο ντετέκτιβ στρέφονται κατά του «μεσίτη» αποφασισμένοι να αποκαλύψουν την επιχείρηση.