Σύμφωνα με το mentalfloss.com, ο Κιάνου Ριβς τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή του κοινού και των στελεχών διάσημων στούντιο του Χόλιγουντ με την ταινία «River’s Edge», ένα δράμα του 1986 για μια ομάδα εφήβων που αντιμετωπίζουν ηθική καταστροφή αφού βοήθησαν έναν φίλο να καλύψει μια δολοφονία.

Αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη ψυχολογικά ενοχλητική ταινία με τον νεαρό Ριβς που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά. Η άλλη ήταν το «Babes in Toyland», μια χριστουγεννιάτικη ταινία όπου ο Ριβς τραγουδάει κιόλας, και την οποία ο ίδιος θα ήθελε να ξεχάσει. Το ίδιο και εσείς.

Κιάνου Ριβς

Κιάνου Ριβς: Η χριστουγεννιάτικη ταινία που θέλει να ξεχάσετε

Η ταινία, στην οποία εκτός από τον Κιάνου Ριβς πρωταγωνιστούσε και η Ντρου Μπάριμορ, είχε να κάνει με το ότι η Μπάριμορ παρασύρεται σε μια μαγική χώρα φαντασίας για να βοηθήσει τον κατασκευαστή παιχνιδιών Πατ Μορίτα, στη μάχη που έδινε ενάντια στον κακό ιδιοκτήτη καταστήματος παιχνιδιών που τελικά έγινε τύραννος, Μπάρναμπι Μπάρνακλ. Η υπόθεση βασίστηκε σε μια οπερέτα του 1903 με το ίδιο όνομα που είχε δημιουργηθεί μετά από εντολή των παραγωγών Julian Mitchell και Fred Hamlin.

Το δίδυμο, ωστόσο, σημείωσε επιτυχία με μια σκηνική παραγωγή του «Μάγου του Οζ» το 1902. Έτσι, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν αυτή την επιτυχία, προσέλαβαν τον συνθέτη του Οζ, Victor Herbert, για να δημιουργήσει τη μουσική. Η εκδοχή του Babes έβαλε τους χαρακτήρες της (που ονομάζονταν Alan και Jane) να περιηγηθούν σε μια χώρα φαντασίας με τη βοήθεια δημοφιλών χαρακτήρων παιδικών παραμυθιών όπως ο Humpty Dumpty και η Little Miss Muffet.

Το «Babes» διασκευαζόταν σε διάφορες εκδοχές, ενώ μέχρι τη στιγμή που το NBC γύρισε την ταινία το 1986, είχαν απομείνει μόνο δύο πρωτότυπα τραγούδια από την πρώτη παραγωγή. Έτσι, η ιστορία της ταινίας επικεντρώθηκε τώρα στη Λίζα, μια 11χρονη από το Σινσινάτι που χτύπησε στο κεφάλι και ξύπνησε στη Toyland. Κάτι σαν την ταινία «Ο Μάγος του Οζ», μόνο με πολύ χαμηλότερο προϋπολογισμό.

Η Μπάριμορ ήταν μόλις 11 ετών όταν της δόθηκε ο ρόλος της Λίζας και ο Ριβς 22. Στην ταινία, υποδύεται έναν φίλο της Μπάριμορ, τον οποίο γνωρίζει ως Τζακ Μπι Νίμπλ στον κόσμο των παραμυθιών, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο Άλεξ, ένας υπάλληλος καταστήματος παιχνιδιών, που βγαίνει με την αδερφή της Λίζας, Μάργκαρετ.

Η ταινία, η οποία προβλήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1986, προοριζόταν να αποτελέσει μέρος της προσπάθειας του δικτύου να ανταγωνιστεί την κλασική πια ταινία που προέβαλε το CBS του 1939 «Ο Μάγος του Οζ». Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και τόσο καλά, καθώς οι κριτικές που πήρε ήταν μάλλον απογοητευτικές. Ο κριτικός της Evening Sun, Μάικλ Χιλ, τη χαρακτήρισε «ξεπερασμένη», ενώ ο κριτικός της Gannett, Μάικ Χιουζ, τη χαρακτήρισε ως «κακό κομμάτι κινηματογραφικής δημιουργίας».

Ο Ριβς, ωστόσο, δεν αναφέρεται συχνά στις κριτικές για την ταινία. Ένας από τους λίγους που τον ξεχώρισαν, ωστόσο, ήταν οι New York Times, οι οποίοι παρατήρησαν ότι «φαίνεται ευνόητα ντροπιασμένος κάθε φορά που απαιτείται να συμμετέχει σε ακόμη ένα θλιβερό τραγούδι».