Ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε σήμερα για την τεράστια επιτυχία του «Ο δικός μου ο δρόμος» σε στίχους της Εύης Δρούτσα και αποκάλυψε μια ιστορία πίσω από τη δημιουργία του.

Το τραγούδι έγινε τεράστια επιτυχία από τον Πασχάλη Τερζή. Προοριζόταν όμως αρχικά για κάποιον άλλον…

Μιλώντας στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;», ο Γιώργος Θεοφάνους είπε, αναφερόμενος στην Εύη Δρούτσα, σημείωσε: «Είναι από τους πιο όμορφους στίχους που έχει γράψει».

«Το έχω πει πολλές φορές, δεν πειράζει θα το ξαναπώ: Ευτυχώς που το έκλεψα αυτό το τραγούδι. Το έκλεψα από έναν φάκελο τον οποίο ετοίμαζε για τον Κορκολή η Εύη. Τότε κάνανε μεγάλες επιτυχίες: Σκόνη και θρύψαλα… Πίναμε καφέ στο σπίτι και γράφαμε τότε τραγούδια για τον Πασχάλη. Είχαμε κάνει ήδη τον Παλιόκαιρο.

Χτυπάει το θυροτηλέφωνο και μου λέει η Εύη μέσα από την κουζίνα: Είναι ένας κούριερ. Είναι ένας φάκελος για τον Στέφανο, δώστον. Πάω να δώσω τον φάκελο, σιγά μην δεν τον ανοίξω. Άνοιξα τον φάκελο… Πρώτο πρώτο “Ο δικός μου ο δρόμος”. Το πήρα, του το είπα του Στέφανου βέβαια μετά… με τις ευλογίες και τις ευχές του το κάναμε αυτό. Το έγραψα την ίδια μέρα και πήρα την Εύη και της το είπα: Ρε Εύη δεν άντεξα στο πειρασμό με αυτό το τραγούδι.

Είναι η τύχη του κάθε τραγουδιού. Εκεί που πρέπει να πάει θα πάει», περιέγραψε ο Γιώργος Θεοφάνους.