Αν δηλώνεις φαν της απλότητας και ταυτόχρονα της εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, και φυσικά είσαι λάτρης του φρέσκου ψαριού και των θαλασσινών, τότε οι διαχρονικές ταβέρνες που ακολουθούν θα γίνουν σίγουρα το στέκι σου. Τίμιες γεύσεις, απλά πιάτα και το άρωμα του ιωδίου και της θάλασσας να κυριαρχεί σε όλες τις προτάσεις του μενού. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για καλοκαίρι στην πόλη;

Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς

Μπορεί να μην είναι τόσο «μυστικό» σε όσους μένουν ή εργάζονται γύρω από το Σύνταγμα, για όλους του άλλους όμως το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς (Λέκκα 22) είναι ένα κρυφό ταβερνείο που προκαλεί μόνο ευχάριστες εκπλήξεις όταν το ανακαλύψεις. Βρίσκεται μέσα σε στοά στην οδό Λέκκα, και σου δίνει τη δυνατότητα να κάτσεις στα εξωτερικά -εντός της στοάς- τραπέζια και να απολαύσεις ψαράκι και μεζέδες σκέτες γκουρμεδιές, ιδανικές για συνοδεία ούζου ή κρασιού.

O Μόσχος

Λίγα βήματα από τις γραμμές του τρένου στο σταθμό Ταύρος, η ταβέρνα ο Μόσχος (Λ. Ειρήνης και Ελένης, Ταύρος), φημίζεται σε όσους την γνωρίζουν για το ολόφρεσκο ψαράκι της και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα «τηγάνια» της Αθήνας. Γαύρος, σαρδελίτσα, μαριδάκι, καλαμάρι και όστρακα είναι μερικά από τα όσα φιγουράρουν στο κατάλογό του. Μικρά ψαράκια δηλαδή και θαλασσινά, συνοδευμένα με τις άπαιχτες τηγανιτές πατάτες και τις σαλάτες του καταλόγου.

Αντωνία

Το αγαπημένο γευστικό μυστικό των κατοίκων της περιοχής, η Αντωνία (Ισμήνης & Ξενοφώντος 191), θα σε φέρνει όλο και συχνότερα στις Τζιτζιφιές. Πίσω από το Ωνάσειο ένας απλός χώρος πρόσφατα ανακαινισμένος και μοναδικές γεύσεις θα σε κάνουν να αναρωτηθείς πολλάκις «γιατί δεν το ήξερα αυτό το μέρος». Εδώ τρώτε φρέσκο ψαράκι τηγανητό, αλλά και μεγάλα ψάρια. Τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή έρχονται να συμπληρώσουν την αμαρτωλή σου εμπειρία, η οποία θα γίνει συνήθεια όταν συνοδεύσεις με κολοκυθάκια τηγανητά και πατάτες τηγανητές.

Μαργαρώ

Η Μαργαρώ (Λεωφ. Χατζηκυριακού 126) με παράδοση που ξεκινά από το 1944, είναι πλέον διάσημη για το τηγάνι της και θεωρείται μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες του Πειραιά. Ο χώρος της είναι απλός και λιτός, ωστόσο σίγουρα δεν θα του δώσετε και πολύ σημασία, μιας και το ενδιαφέρον σας θα κερδίσουν τα λαχταριστά πιάτα. Θα παραγγείλετε χωριάτικη σαλάτα και μια σειρά καρπών της θάλασσας που μυρίζουν αλάτι και φρεσκάδα και θα σας κάνουν να μην θέλετε να σταματήσετε τη γευσιγνωσία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.