Μερικές φορές είναι σαν να συνωμοτεί το σύμπαν για κάποια πράγματα που είναι να γίνουν και κάποια να μην γίνουν. Όπως και οι περιπτώσεις των ηθοποιών παρακάτω που απέρριψαν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε άκρως επιτυχημένες ταινίες, ίσως για να πάρουν τα εύσημα, επίσης καταξιωμένοι συνάδελφοί τους. Είναι γεγονός πάντως, πώς όταν δείτε κι εσείς σε ποιες ταινίες αναφερόμαστε, θα συμφωνήσετε ότι δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε άλλους ηθοποιούς στο πρωταγωνιστικό τους καστ.

Μισέλ Φάιφερ- Βασικό Ένστικτο

Ο ρόλος της Σάρον Στόουν στο «Βασικό Ένστικτο» ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς σε ολόκληρη την ζωή της. Αρχικά, ωστόσο, οι ιθύνοντες πρότειναν το ρόλο στη Μισέλ Φάιφερ, η οποία τον απέρριψε επειδή βρήκε άκρως ριζοσπαστικές τις ερωτικές σκηνές της ταινίας.

Μπραντ Πιτ- Χωρίς Ταυτότητα

Παρόλο που η τριλογία ταινιών με πρωταγωνιστή τον πράκτορα Μπορν έχει συνδυαστεί άρρηκτα με τον Ματ Ντέιμον, ο ρόλος προηγουμένως είχε προσφερθεί και απορριφθεί από τους Μπραντ Πιτ, Ράσελ Κρόου και Σιλβέστερ Σταλόνε. Ο Πιτ, μάλιστα, είχε συνεργαστεί με τον Ντέιμον προηγουμένως στις ταινίες «Ocean’s Eleven» (2001) και «Ocean’s Twelve» (2004).

Τομ Χανκς- Τζέρι Μαγκουάιρ

Η αισθηματική κομεντί παραγωγής 1996 σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή Κάμερον Κρόου είναι εμπνευσμένη από τον αθλητικό ατζέντη Λι Στέινμπεργκ, ο οποίος εργάστηκε στην ταινία ως τεχνικός σύμβουλος. Ο Τομ Κρουζ πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά από άρνηση του Τομ Χανκς, καθώς ήταν ήδη στην ηλικία των 40, ενώ ο πρωταγωνιστής της ταινίας βρισκόταν στο 35ο έτος της ηλικίας του, ενώ, επίσης, εκείνη την περίοδο ήθελε να ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία.

Τζούλια Ρόμπερτς- Μια Σχέση Στοργής

Βασισμένη στο βιβλίο «The Blind Side: Evolution of a Game» του Μάικλ Λιούις, η δραματική ταινία του 2009 με πρωταγωνίστρια τη Σάντρα Μπούλοκ σε σκηνοθεσία του Τζον Λι Χάνκοκ, διηγείται την αληθινή ιστορία του Μάικλ Όχερ, ενός αμυντικού της ομάδας των Baltimore Ravens της Εθνικής Ομοσπονδίας Αμερικανικού Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Ο ρόλος προσέφερε στη Μπούλοκ το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, ένα βραβείο που ίσως να είχε κερδίσει η Τζούλια Ρόμπερτς, αν δεν απέρριπτε το ρόλο για να συμμετάσχει στην ταινία «Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου».

Γουίλ Σμιθ- Μάτριξ

Το αστέρι της τηλεοπτικής σειράς «O Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ» είχε την ευκαιρία να παίξει τον ρόλο του Κιάνου Ριβς στο franchise ταινιών «Μάτριξ», αλλά δεν την άρπαξε τελικά. Όπως και ο ίδιος έχει αποκαλύψει «Εκείνη την περίοδο δεν φάνηκα αρκετά έξυπνος ως ηθοποιός για να πρωταγωνιστήσω στην ταινία. Σε αντίθεση με εμένα ο Κιάνου αποδείχθηκε αρκετά έξυπνος και είπε το ναι».