Η απάντηση του Netflix στο Game of Thrones καταφτάνει και, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ηχηρή.

Shadow and Bone τη λένε (Σκιές και Οστά ο ελληνικός τίτλος) και είναι μια σειρά φαντασίας που έχει τα πάντα.

Κυρίως όμως έχει ένα στιβαρό σενάριο, αποτελώντας προσαρμογή του μυθιστορηματικού σύμπαντος της Λι Μπαρντούγκο «Grishaverse» (Γκρισόκοσμος).

Την παρομοιάζουν με το Game of Thrones σε όρους ατμόσφαιρας και συγκίνησης, διανθισμένη με κοινωνικές αναφορές και τόνους δράματος.

«Σκοτεινές δυνάμεις συνωμοτούν ενάντια στην ορφανή χαρτογράφο Αλίνα Στάρκοφ όταν εξαπολύει μια απερίγραπτη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του διαλυμένου κόσμου της», είναι η σύνοψη που μας δίνει το Netflix.

Τη Στάρκοφ ενσαρκώνει η Τζέσι Μέι Λι, που πλαισιώνεται από τους Άρτσι Ρενό και Μπεν Μπαρνς.

Ο Γκρισόκοσμος αναφέρεται σε ένα φανταστικό έθνος που εμπνέεται από την αυτοκρατορική Ρωσία και έχει ένα φυσικό σύνορο, έναν ωκεανό σκοταδιού που κατοικείται από μοχθηρά τέρατα.

Μόνο που το σκοτάδι εξαπλώνεται και κατασπαράσσει πόλεις και χωριά, αποκλείοντας ένα τμήμα της χώρας.

Μεταφυσικός τρόμος, μαγεία και η προαιώνια μάχη καλού και κακού θα πρωταγωνιστήσουν στους δέκτες μας τον Απρίλιο.

Η σειρά δίνει έμφαση στα κοστούμια, τις σκηνογραφικές λεπτομέρειες και τα θεαματικά οπτικά εφέ, ποντάροντας ωστόσο στους στιβαρούς χαρακτήρες που κουβαλούν τη δράση.

Το Netflix έχει στοιχηματίσει πολύ υπέρ της νέας σειράς, ένα μείγμα περιπέτειας, τρόμου και ρομάντζου, ό,τι πρέπει για να ξεκολλήσει το μυαλό από τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Η πρώτη σεζόν είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021…