«Περπατάμε» ήδη στον ένα χρόνο από την στιγμή που η ζωή μας διαταράχθηκε βιαίως από την επέλαση του νέου κορονοϊού. Όπως κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας έτσι και οι συναυλίες και τα πολιτιστικά δρώμενα μπήκαν στον πάγο.

Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ που είναι από τις πλέον αγαπημένες συνήθειες του ελληνικού κοινού αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Οι διοργανωτές είχαν ήδη ανακοινώσει είτε την ακύρωση των συναυλιών ή την μεταφορά τους για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2021.

Πολλοί φαν είχαν την κρυφή ελπίδα ότι τουλάχιστον το ερχόμενο καλοκαίρι θα μπορούσαν να παρευρεθούν, έστω και με μέτρα ασφαλείας, σε φεστιβάλ. Αυτές οι ελπίδες κλονίστηκαν μετά την πρώτη μεγάλη ακύρωση συναυλίας για το 2021. Αυτή των ροκ πατέρων Deep Purple.

Οι Deep Purple είχε αρχικά προγραμματιστεί να παίξουν στο Terra Vibe της Μαλακάσας στις 5/6/2021 και θα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Rockwave Festival που θα γιόρταζε πανηγυρικά την επέτειο των 25 χρόνων του. Η περσινή διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε τελικά και η συναυλία του συγκροτήματος αναβλήθηκε. Τα χιλιάδες προπωλημένα μάλιστα θα ίσχυαν κανονικά για την νέα ημερομηνία.

Μέσω της επίσημης σελίδας του Rockwave Festival τοποθετήθηκαν και οι Deep Purple οι οποίοι κοινοποίησαν την ακύρωση της εμφάνισής τους στο φεστιβάλ:

«Λόγω των τρεχουσών και απρόβλεπτων περιστάσεων, με θλίψη οι Deep Purple αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την εμφάνισή τους στο Rockwave festival που ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου 2021. Η απόφαση ακύρωσης της εμφάνισης ήταν πολύ δύσκολη και κάτι που οι Deep Purple θα προσπαθούσαν πάντα να αποφύγουν. Ανυπομονούμε να σας δούμε σύντομα και ελπίζουμε να εμφανιστούμε στην Ελλάδα το 2022.

Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωση και την υποστήριξή σας.»

Ταυτόχρονα η διοργανώτρια ανακοίνωσε:

«Λόγω των επικρατούμενων συνθηκών, οι οποίες παραμένουν πέρα από τον έλεγχό μας, το Rockwave festival επανεξετάζει το πρόγραμμα του φεστιβάλ και ζητά την ευγενική κατανόηση του κοινού και των κατόχων εισιτηρίων.

Τα εκδοθέντα εισιτήρια παραμένουν σε ισχύ για την ημέρα διεξαγωγής του festival και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα έκδοσης πιστωτικού σημειώματος (voucher) στους κατόχους εισιτηρίων που δεν επιθυμούν να παρευρεθούν σε αυτό.

Θα επανέλθουμε σύντομα με διευκρινίσεις που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ https://www.rockwavefestival.gr.»

Στάση αναμονής τηρούν και όλες οι άλλες εγχώριες μουσικές διοργανώσεις που είχαν αναλάβει για το καλοκαίρι του 2021 τις μεγάλες ξένες συναυλίες τους λόγω της πανδημίας.

Να θυμίσουμε ότι μεταξύ άλλων για φέτος το καλοκαίρι αναμέναμε τις εμφανίσεις των Red Hot Chili Peppers, των Judas Priest, των Massive Attack, των Pet Shop Boys και της Σελίν Ντιόν.