Ένα νέο τραγούδι ηχογράφησε ο θρύλος των Black Sabbath, Τόνι Αϊόμι, με τον κιθαρίστα των Pink Floyd, Νικ Μέισον.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνεργασία αυτή, στην οποία εμπλέκονται κι άλλα αξιόλογα ονόματα της μουσικής σκηνής, είναι για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η αποκάλυψη έγινε από τον Αϊόμι σε συνέντευξη που έδωσε στο ισπανικό περιοδικό «La Heavy», όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει πρόοδος στη συνεργασία του με τον Μπράιαν Μέι των Queen.

«Μιλάμε εδώ και χρόνια για να κάνουμε κάτι μαζί και δεν έχουμε καταλήξει ακόμα», δήλωσε ο Αϊόμι. «Δεν έχουμε προχωρήσει στη συνεργασία μας, αυτή την περίοδο ο Μπράιαν έχει αντιμετωπίσει πολλά ιατρικά ζητήματα, αλλά ποιος ξέρει; θα ήταν ωραίο να γίνει κάποτε».

Στη συνέχεια ο Αϊόμι έστρεψε τη συζήτηση στη νέα του συνεργασία λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή υλοποιώ μερικές ιδέες και ένα κομμάτι το έπαιξα μαζί με τον Νικ Μέισον πριν από μερικές εβδομάδες», σημειώνοντας: «Κάναμε ηχογράφηση για μία φιλανθρωπική οργάνωση που μάχεται τον καρκίνο. Μου προτάθηκε μα παίξω μερικά riff για αυτό, οπότε είπα: “Ναι, θα ήταν ωραίο να το κάνω αυτό”. Νομίζω ότι εκτός από τον Νικ Μέισον θα παίξει λίγο και ο Ρον Γουντ. Δεν είμαι όμως σίγουρος».

Ο Αϊόμι είχε διαγνωσθεί το 2012 με λέμφωμα, πριν την επανένωση των Black Sabbath και την κυκλοφορία του «13», κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του οποίου, είχε υποβληθεί σε θεραπεία.