Η 5η σεζόν του Lucifer είναι γεγονός ή τουλάχιστον το πρώτο μισό της και φυσικά βρίσκεται στο Netflix.

Πέραν του ότι η σειρά αυτή τη στιγμή είναι η δημοφιλέστερη στην διαδικτυακή πλατφόρμα, έσπασε επίσης το τηλεοπτικό ρεκόρ ως η μεγαλύτερη πρεμιέρα Σαββατοκύριακου τηλεοπτικής σειράς στο Netflix, αφήνοντας πίσω το The Umbrella Academy.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Lucifer δεν είναι από τις πρωτότυπες σειρές του Netflix.

Tο Lucifer είναι τηλεοπτική σειρά που αναπτύχθηκε από τον Tom Kapinos και έκανε πρεμιέρα στο Fox στις 25 Ιανουαρίου του 2016. Η σειρά έχει θέμα τις περιπέτειες στην Γη του Λούσιφερ Μόρνινγκσταρ (Lucifer Morningstar( , χαρακτήρα που δημιουργήθηκε από τον Neil Gaiman, τον Sam Kieth, και τον Μάικ Dringenberg εμπνευσμένο από τη σειρά κόμικς The Sandman, ο οποίος αργότερα έγινε ο πρωταγωνιστής της σειράς κόμικς του Lucifer που γράφτηκε από τον Mike Carey, που δημοσιεύθηκε από την DC Comics Vertigo.

Η σειρά εστιάζει στον Lucifer Morningstar, τον Διάβολο, που έχοντας βαρεθεί και όντας δυστυχισμένος ως ο Άρχοντας της Κόλασης, παραιτείται από το θρόνο του και εγκαταλείπει το βασίλειό του για το Λος Άντζελες την πόλη της Αμαρτίας. Ο Lucifer έχει ένα κλαμπ στο Λος Άντζελες, που ονομάζεται “Lux”, και το τρέχει με τη βοήθεια της δαιμονικής συμμάχου του Mazikeen.

Ο Lucifer εμπλέκεται με την Αστυνομία, όταν ξεκινάει να βοηθήσει την Ντετέκτιβ Κλόι Ντέκερ σε μια αστυνομική υπόθεση που αφορά κάποιον που βοήθησε στο παρελθόν. Γοητεύεται από την Decker, όταν διαπιστώνει πώς αυτή φαίνεται να είναι απρόσβλητη από τις δυνάμεις του.

Τον Απρίλιο του 2016, το Fox ανανέωσε τη σειρά για δεύτερη σεζόν, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 19 Σεπτεμβρίου του 2016.

Στις 31 Οκτωβρίου 2016, η σειρά έλαβε 22 επεισόδια για τη δεύτερη σεζόν από την Fox.

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2017, το Fox ανανέωσε τη σειρά για την τρίτη σεζόν με 22 επεισόδια.

Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2017, αποκαλύφθηκε ότι τα τελευταία 4 επεισόδια της δεύτερης σεζόν θα αφαιρεθούν και θα τεθούν στην τρίτη σεζόν στον αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι η δεύτερη σεζόν θα αποτελούνταν τελικά από 18 επεισόδια. Στις 11 Μαΐου του 2018,το Fox ακύρωσε τη σειρά μετά από 3 σεζόν λόγω ακροαματικότητας και 2 επιπλέον επεισόδια προβλήθηκαν στις 28 Μαΐου του 2018 και συμπεριλήφθηκαν στην τρίτη σεζόν.

Και εδώ έρχεται το Netflix. Βέβαια προηγήθηκε μια απίστευτη καμπάνια στο διαδίκτυο με χιλιάδες φίλους της σειράς να ζητάνε επίμονα από κάποιο κανάλι να αναλάβει τη σειρά. Σε αυτό βοήθησε πολύ και  ο χαρισματικός πρωταγωνιστής Tom Ellis ο οποίος πρωτοστατούσε με συνεχείς τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η σειρά έχει πάρα πολλά να δώσει ακόμα.

Έτσι λοιπόν μετά από ένα περίπου μήνα,  στις 15 Ιουνίου του 2018, το Netflix ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την σειρά για τέταρτη σεζόν που θα αποτελείται από 10 επεισόδια, ενώ στις 6 Ιουνίου του 2019 ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την σειρά για πέμπτη και τελευταία σεζόν.

LUCIFER (L to R) TOM ELLIS as LUCIFER MORNINGSTAR and LAUREN GERMAN as CHLOE DECKER in episode 502 of LUCIFER Cr. JOHN P. FLEENOR/NETFLIX © 2020

Τα σχέδια γρήγορα άλλαξαν και ο ενθουσιασμός του κοινού καθώς και η υψηλή ακροαματικότητα που έκανε η 4 σεζόν ανάγκασε την διαδικτυακή πλατφόρμα να ορίσει και 6η σεζόν χωρίζοντας την 5h σε 2 μέρη που θα αποτελούνται από 8 επεισόδια η κάθε μία.

Έτσι λοιπόν στις 21 Αυγούστου 2020 προβλήθηκαν τα πρώτα 8 επεισόδια της 5ης σεζόν που πραγματικά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κάνοντας την πιο πετυχημένη τηλεοπτική πρεμιέρα για τη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Για το Netflix έχει αναπτυχθεί ένα σύστημα για την μέτρηση επιτυχίας των σειρών και λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2020 και μετά . Να πως μετρούν τους πόντους και καταλαβαίνουν αν μια σειρά είναι επιτυχημένη για εκείνους η όχι :

Συνολικά, ο Λούσιφερ σημείωσε 670 πόντους κατά την έναρξη του . To top 1 σε μια χώρα αξίζει 10 πόντους, η θέση 10 αξίζει 1 πόντο και το να μην είσαι στην πρώτη 10 αξίζει 0. Ο webmaster του FlixPatrol χαριτολογώντας επεσήμανε ότι είναι κρίμα που δεν πήρε 4 πόντους λιγότερο για το μαγικό 666 μιας και στην μια τελική είναι ο Διάβολος!

Το εναρκτήριο Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου το Lucifer νίκησε το The Umbrella Academy που είχε το προηγούμεο ρεκόρ με 643 πόντους  ένα σκορ που έκανε την αγαπημένη σειρά με τον Διάβολο στη Γη να κατέχει το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το lordoftheseries.gr η σειρά κυριάρχησε στην κορυφή των κορυφαίων 10 charts στο Netflix σε όλο τον κόσμο με μερικές εξαιρέσεις.

Οι χώρες που δεν είδαν τον Lucifer να ανεβαίνει στην πρώτη θέση (αν και εμφανίστηκαν στα κορυφαία 10) ήταν:

Ιρλανδία,Χονγκ Κονγκ,Ιαπωνία,Νότια Κορέα,Βιετνάμ,Ταϊλάνδη,Ταϊβάν,Κολομβία.

Στην Ιρλανδία (που είναι η μόνη αγγλόφωνη χώρα που αναφέρεται παραπάνω) η σειρά ηττήθηκε από το The Fall και Dirty John.

Πάντως η σειρά εξακολουθεί να αποτελεί φρενίτιδα σε όλους τους τηλεθεατές οι οποίοι πλέον περιμένουν την έναρξη του δεύτερου μέρους της 5ης σεζόν στο τέλος της οποίας έγινε και μια σημαντική αποκάλυψη για την οποία οι φανατικοί τηλεθεατές της σειράς περίμεναν από την έναρξη της σειράς.

Δείτε το τρέιλερ της 5ης σεζόν