Μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο Θησείο και τον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου, ήταν αρκετή για να συνειδητοποιήσω ότι αέρας ανανέωσης πνέει στην Αθήνα, και μάλιστα δημιουργικός.

Στο υπέροχο νεοκλασικό που άλλοτε συναντούσαμε το Chocolat Royal σήμερα βρίσκεται το νέο bistrot Hill Athens, που δίνει έμφαση στην παράδοση της τοπικής μας γαστρονομίας, επαναπροσδιορίζοντας οικείες και γνώριμες γεύσεις μέσα από την δημιουργική ματιά των σεφ του.

Με σημαντικό προτέρημά του το γεγονός ότι βρίσκεται στη σκιά τεσσάρων ιστορικών λόφων της πόλης (απ’ όπου είναι εμπνευσμένη και η ονομασία του) και «υποκλινόμενο» στον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης ακριβώς απέναντί του, μου προσέφερε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που τα είχε όλα.

Γνώριμες γεύσεις ιδωμένες στην πιο μοντέρνα και δημιουργική εκδοχή τους που θα μου μείνουν αξέχαστες, ανεπανάληπτη θέα που συναρπάζει και ένα απέριττα κομψό περιβάλλον που με έκανε να νιώσω τόσο όμορφα, όσο αν βρισκόμουν σε κάποιον οικείο χώρο.

Αυτό που παρατήρησα από την πρώτη κιόλας στιγμή που βρέθηκα στον πολυδιάστατο χώρο του Hill Athens ήταν ότι εδώ φυσικά και πρωταγωνιστεί το roof garden, ωστόσο, αυτό που σε κερδίζει μόλις αφεθείς στις προτάσεις των σεφ του είναι σίγουρα η γεύση.

Η κάρτα που έχει σχεδιάσει και επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης αποτυπώνει με σαφή και απλό τρόπο την γαστρονομική φιλοσοφία του bistrot που δεν είναι άλλη από την σύγχρονη ελληνική κουζίνα, η οποία αντλεί έμπνευση από την απλότητα της πρώτης ύλης και την ελληνική γη.

Τα πιάτα που σερβίρονται στο χώρο υλοποιούνται με ιδιαίτερη μαεστρία από τον σεφ Ιορδάνη Ηλιάδη και την ομάδα του, προσφέροντας στους επισκέπτες του Hill Athens μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Όπως αυτή που έζησα κι εγώ ένα πρωινό που το προτίμησα για το πλούσιο και γεμάτο παραδοσιακές γεύσεις brunch του -ξεκινάει από το πρωί με οικείες γεύσεις που συνεχίζουν έως αργά το μεσημέρι για ένα πλούσιο πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Βγαλμένο από την ελληνική παράδοση, λοιπόν, το brunch του Hill Athens χαρακτηρίζεται για την πληθώρα εναλλακτικών προτάσεων με βάση το αβγό, όπως ο καγιανάς με φρέσκια μαγειρεμένη τομάτα και προζυμένιο ψωμί, οι αβγοφέτες με χειροποίητο ψωμί βουτύρου και θυμαρίσιο μέλι, η ομελέτα με κολοκυθάκια και κατσικίσιο τυρί γκερεμέζι, το πεϊνιρλί με αβγό και ζύμη αργής ωρίμανσης, τα τηγανιτά αβγά με χόρτα φρικασέ και γραβιέρα ή τα χτυπητά με πατατόψωμο.

Από τις επιλογές μου, επίσης, δεν έλειπαν και πιάτα όπως ανοιχτή πίτα με φρέσκα μανιτάρια και κασέρι, καθώς και μια υπέροχη τάρτα με φρέσκο σπανάκι, μπέικον και γραβιέρα Αμφιλοχίας.

Η εμπειρία του brunch εδώ, ωστόσο, δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωμένη αν δεν κλείσει με κάποιο από τα λαχταριστά γλυκά του. Αναλόγως την όρεξή σας, λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε παραδοσιακά γλυκά όπως σοκολατόπιτα ή μηλόπιτα, για να συνοδεύσετε τον αγαπημένο σας καφέ, κρατώντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι τίποτα δεν τελειώνει στο Hill Athens αν δεν δοκιμάσετε το μοναδικό cheesecake λεμόνι.

 

Πληροφορίες

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, τηλ. 210 3469077, www.hillathens.gr