Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο παλιά στέκια στη Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη. Με περισσότερα από 50 χρόνια λειτουργίας το Αχίλλειον, σίγουρα θα αποτελέσει στάση κατά τη διάρκεια της διαμονής μας στην πανέμορφη και ερωτική Νύμφη του Θερμαϊκού κατά την εορταστική περίοδο.

Μάλιστα, θα φροντίσουμε να είμαστε εκεί στα καθιερωμένα parties του την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Εδώ και αρκετά χρόνια το μεσημέρι της 24ης Δεκεμβρίου το Αχίλλειον , με ανεβαστικές μουσικές–ξένες και ελληνικές εμπορικές επιτυχίες– δίνει τον εορταστικό παλμό. Χορός, κέφι και αμέτρητα χαμόγελα. Οι θαμώνες του μαγαζιού γίνονται μια μεγάλη παρέα, διασκεδάζοντας αυτές τις γιορτινές μέρες μέχρι το βράδυ.

Η ιστορία, φυσικά επαναλαμβάνεται και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Λίγες ώρες πριν την έλευση του νέου χρόνου νεανικά γκρουπάκια και μπάντες κρατάνε συντροφιά σε όσους επιλέξουν το Αχίλλειον, για τον αποχαιρετισμό του έτους που φεύγει.

Για όσους δεν το γνωρίζετε, το Αχίλλειον αποτελεί μία από τις all time classic επιλογές για καφέ και ποτό στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης. Το ζεστό περιβάλλον με την cozy ατμόσφαιρα, δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό για να περάσετε χαλαρά λίγο από το χρόνο σας, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς σας, στην όμορφη πόλη της Βορείου Ελλάδος.

Tip: Με θέα στο Θερμαϊκό, επιλέξτε τη γωνιά με τις δερμάτινες πολυθρόνες (αφήστε τον εαυτό σας να βουλιάξει μέσα τους) δίπλα στη βιβλιοθήκη και απολαύστε ζεστό latte, συνοδεύοντάς το με κάποιο από τα snacks που παρασκευάζονται στην κουζίνα. Το βράδυ επιλέξτε ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο από τα cocktails της λίστας και χαλαρώστε με τις μουσικές επιλογές του dj.

Καθημερινά: από τις 10.00

Τιμές: 4 ευρώ (freddo cappuccino), 7 ευρώ (ποτό), 9 ευρώ (cocktail)

(Λεωφόρος Νίκης 37, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 229330)