Ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, παιδικά και άλλα πολλά μπορεί να παρακολουθήσει πια ο έλληνας τηλεθεατής εντελώς δωρεάν μέσα από την υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ.

Τη νέα πλατφόρμα και τις δυνατότητες που δίνει στους τηλεθεατές γνωστοποίησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, γράφοντας πως «θα μπορούσε να λέγεται και ERTFLIX, αλλά το νέο όνομα δεν έχει ακόμη αποφασισθεί».

Και συνέχισε: «Σε κάθε περίπτωση, όποιος πατήσει από σήμερα το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ του και μπει στην υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ, νομίζω ότι θα εντυπωσιαστεί καθώς το νέο σύγχρονο περιβάλλον που σχεδίασαν οι τεχνικοί της ΕΡΤ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις πλατφόρμες του Netflix, της Amazon ή της Apple».

Η ΕΡΤ προσφέρει εντελώς δωρεάν 24 βραβευμένες ξενόγλωσσες ταινίες, 12 ξένες τηλεοπτικές σειρές, 10 βραβευμένες σειρές ντοκιμαντέρ, 13 σειρές παιδικού προγράμματος, αλλά και όλα τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας που μεταδίδεται κάθε πρωί στην ΕΡΤ2.

Το κινηματογραφικό πανόραμα της ΕΡΤ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το «Θαύμα» με την Τζούλια Ρόμπερτς, το «Κάθε στιγμή μετράει» με την Τζούλιαν Μουρ, την «Επικίνδυνη οικογένεια» με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μισέλ Φάιφερ, το «Πατέρας και κόρη» με τον Ράσελ Κρόου, την «Γκρέις του Μονακό» με τη Νικόλ Κίντμαν, το «Πρόγραμμα» με τον Ντάστιν Χόφμαν, την «Αλήθεια» με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Κέιτ Μπλάνσετ, τα «Μικρά αθώα ψέμματα» με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, το «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» με τους Ντέιβ Τζονς, Μπριάνα Σαν, Χέιλι Σκουάιρς, την «Ιστορία αγάπης και σκότους» με τη Νάταλι Πόρτμαν κ.ά.

Διαθέσιμες είναι επίσης οι βιογραφίες του Ζακ Ιβ Κουστό «Οδύσσεια» και της ντίβας της ποπ μουσικής «Νταλιντά», αλλά και η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Λούι και Λούκα – Ο μεγάλος αγώνας τυριού».

Η ΕΡΤ προσφέρει επίσης στους τηλεθεατές τη δυνατότητα να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή όλα τα επεισόδια των ξένων σειρών που μεταδίδονται από τα κανάλια της, όπως το «Fargo», το «Mr Selfridge», το «War & Peace», το «The Good Fight», το «Tin Star», το «Ballers» κ.ά.

Και έρχονται πολύ σύντομα ο δαιμόνιος ντετέκτιβ Πουαρό και η Μις Μαρπλ με τις περιπέτειές τους μέσα από τις κλασικές σειρές «Agatha Christie’s Poirot» και «Agatha Christie’s Ms Marple».

Παραπονεμένοι δεν θα μείνουν ούτε οι φίλοι του ντοκιμαντέρ, καθώς είναι διαθέσιμες βραβευμένες σειρές, όπως η «Ιστορία του Θεού» με τον Μόργκαν Φρίμαν και οι «Κένεντυ», ενώ τα παιδιά θα βρουν, πέρα από το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, και τον «Αστυνόμο Σαΐνη», τον «Γάτο Σπυρουνάτο», τον «Γύρο του κόσμου με 80 βιβλία», το «Εμείς και ο μπλε πλανήτης» και τoν «Λεονάρντο Ντα Βίντσι», μέσα από τη νέα και ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων.

Στην ίδια πλατφόρμα οι τηλεθεατές μπορούν να βρουν και όλες τις εκπομπές της τελευταίας εβδομάδας της ΕΡΤ, τις καθημερινές ενημερώσεις των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά, όπως βέβαια και όλες τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.

Μέσα σε όλα και 20 ιστορικές εκπομπές-αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, η Μαρία Κάλλας, η Ελένη Βλάχου, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Γιάννης Τσαρούχης κ.ά.

Η ΕΡΤ για να διευκολύνει τους τηλεθεατές που έχουν νέες (smart) τηλεοράσεις, αλλά πατώντας το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ τους δεν βλέπουν την υβριδική πλατφόρμα, έχει ανεβάσει στο YouTube μικρά χρηστικά βίντεο για το πώς μπορούν οι πολίτες να ενεργοποιήσουν τη σχετική υπηρεσία, αν αυτή δεν είναι ήδη ενεργοποιημένη από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις κάθε μοντέλου.

Για τηλεοράσεις LG

Για τηλεοράσεις Samsung

Για τηλεοράσεις Sony

Για τηλεοράσεις Panasonic