Τέσσερις φίλοι και συνέταιροι είναι αναγκασμένοι να καταλήξουν σε μια κοινή απόφαση: ποιος θα θυσιαστεί για να γλιτώσουν οι άλλοι.

Βλέπετε τα συνεταιράκια έκαναν επιχειρηματικές ατασθαλίες και κάποιος πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα.

Κι έτσι περνούν μια νύχτα σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, μια νύχτα που θα βγάλει τον κακό εαυτό όλων τους αποθεώνοντας την ένταση και τη συναισθηματική αγριότητα.

Αυτό είναι με δυο γραμμές το ισπανικό διαμαντάκι «7 χρόνια», μια ταινία που εγκαινιάστηκε στο Netflix το 2016 και έχει αποκτήσει πια ένα πιστό κοινό.

Τα «7 χρόνια» ευτύχησαν σε όλους τους στόχους τους και πρωτίστως σε επίπεδο πρωτότυπης κεντρικής ιδέας: τέσσερις νεαροί φίλοι (Πάκο Λεόν, Χουάνα Ακόστα, Χουάν Πάμπλο Ράμπα και Άλεξ Μπρεντενούλ) καλούνται να αποφασίσουν μέσα σε λίγες ώρες ποιος θα μπει στη φυλακή, προστατεύοντας έτσι τους υπόλοιπους τρεις και την ίδια την εταιρία.

Οι διαπραγματεύσεις τους με τον εξωτερικό διαμεσολαβητή θα απαρτίσουν ένα σπουδαίο ψυχολογικό δράμα, στο φόντο πάντα μιας οικονομικής κατάρρευσης και ενός εγκλήματος.

Πρόκειται για μια διεισδυτική μελέτη χαρακτήρων, ένα έξυπνο αλισβερίσι πρόζας και συναισθήματος, που βασίζεται σε ένα πραγματικά δαιμόνιο σενάριο.

Το φιλμ του βραβευμένου με Γκόγια, Ροζέρ Γκουάλ, δεν θα σε αφήσει λεπτό να χαλαρώσεις…