Η Ελληνικά Κελλάρια και το κρασί Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό θα συνοδεύσουν τα εγκαίνια της νέας ομαδικής, χριστουγεννιάτικης έκθεσης της Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με τίτλο «Παιχνίδια», το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στις 12.00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια πληθώρα έργων, όπως ζωγραφικά, γλυπτά, κατασκευές, φωτογραφίες και άλλα, διαφόρων καλλιτεχνών, κρατώντας στο ποτήρι τους τις χρυσοκίτρινες ανταύγειες της Μελισσόμαντρας-Καλλιγά Λευκό. Πρόκειται για ένα από τα ποιοτικότερα κρασιά της πλούσιας γκάμας της Ελληνικά Κελλάρια, με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού, από τις μοναδικές ποικιλίες Ασύρτικο και Ροδίτης, και θα αποτελέσει τον ιδανικό σύντροφο για την έναρξη αυτής της καλλιτεχνικής έκθεσης.

Η Νίκη Παπασπύρου εξηγεί πως επιλέχθηκε ο τίτλος «Παιχνίδια» για την ομαδική αυτή έκθεση:

«Αν η τέχνη στη μακρά ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού αποτελεί γνωσιακό σύστημα κατανόησης της πραγματικότητας, το παιχνίδι, το σύνθετο και πολύμορφο αυτό φαινόμενο, είναι μια ενστικτώδης, διασκεδαστική διαδικασία όπου ο άνθρωπος, κυρίως στην παιδική του ηλικία, μέσω αυτής αναπτύσσει τη σκέψη του, αποκτά αντίληψη και αίσθηση του σώματος του, μαθαίνει να αντεπεξέρχεται σε δυσκολίες, οξύνει την κρίση του, εξερευνά τον κόσμο και αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον γύρω του. Το παιχνίδι καθιστά το παιδί ικανό να κατανοεί τον φυσικό, τον κοινωνικό και τον πνευματικό κόσμο και να το εκφράζει.

Η σύνδεση του παιχνιδιού με την τέχνη και η σημασία της, είναι θεμελιώδης και διαρκής. Η έκθεση επισημαίνει τα δημιουργικά, φανταστικά, μεταμορφωτικά και εννοιολογικά παιχνίδια των καλλιτεχνών. Η εικαστική παραγωγή ως παιχνίδι και το παιχνίδι ως έργο τέχνης. Μέσα από μια πολυμορφία μέσων, τα έργα της έκθεσης αποτελούν ερεθίσματα για σκέψη, χαρά και απόλαυση.

Το παιχνίδι όπως και η τέχνη είναι ελευθερία, πάθος και δημιουργία. Η έκθεση είναι μια εμπειρία που προσκαλεί τον θεατή σε παιχνιδιάρικους αυθόρμητους συνειρμούς και ερμηνείες. Μέσα από την πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη σχέση τέχνης και παιχνιδιού, η έκθεση προσφέρεται συμβολικά ως δώρο αναψυχής, αφύπνισης της μνήμης, ενεργοποίησης της φαντασίας και ανακάλυψης της χαμένης μαγείας του κόσμου μας».

Όπως είχε πει άλλωστε και ο Carl Jung, «η δημιουργία κάτι νέου δεν επιτυγχάνεται από τη νόηση αλλά από το ένστικτο του παιχνιδιού».

Η άρρηκτη σχέση μεταξύ τέχνης και οίνου επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά από την Ελληνικά Κελλάρια, συνοδεύοντας τα εγκαίνια της εξαιρετικής αυτής ομαδικής έκθεσης της Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με το πολυαγαπημένο και εξαιρετικής ποιότητας λευκό κρασί, Μελισσόμαντρα-Καλλιγά.

Στην έκθεση «Παιχνίδια» συμμετέχουν οι:

Αγγελή Ηώ, Αδαμάκης Γιάννης, Αθανασιάδη Αλεξάνδρα, Αϊδίνης Διαμαντής, Αλεξίου Νίκος, Αναστασοπούλου Βανέσσα, Αυγέρος Γιώργος, Γκιζελή Κλειώ, Γκολέμας Μίλτος, Γυπαράκης Γιώργος, Εφέογλου Δημήτρης, Ζαρικιάν Νάνυ, Ζαχαριουδάκης Μανώλης, Θεοδωρίδης Φίλιππος, Καρατζά Άντζυ, Καρέλλα Μαρίνα, Κατσαδιώτης Χριστόφορος, Κοντοσφύρης Χάρης, Κούρτογλου Χρήστος, Κωδωνίδου Τζένη, Μανουσάκης Μιχάλης, Μόσχος Νίκος, Παπακώστα Σοφία, Πουλαντζά Νατάσα, Ράλλη Ιωάννα, Ρόκος Στέφανος, Σταμπούλου Μυρτώ, Τρανός Νίκος, Φαφαλιού Άννα, Φλέσσα Δέσποινα, Χάρος Μανώλης, Ψυχοπαίδης Γιάννης, Fambris Georgia.

Διάρκεια  έκθεσης: 14  – 31 Δεκεμβρίου 2019
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Για το εορταστικό ωράριο της Γκαλερί, παρακαλώ συμβουλευτείτε το site zoumboulakis.gr μας ή καλέστε στο 210 3608278.
greek-wine-cellars.com