Αφορμή για παρεΐστικη έξοδο, χαλάρωση και απόλαυση, στο βουνό ή τη θάλασσα. Αφορμή για γλέντια και γιορτές. Αφορμή για μια απλή συγκέντρωση στο σπίτι, μετά το γραφείο ή τη σχολή, για κουβέντα και τσιμπολόγημα.

Ζεσταίνει τις καρδιές -κυριολεκτικά και μεταφορικά- αλλά και την διάθεσή μας, ειδικά τις χειμωνιάτικες ημέρες που βρίσκονται προ των πυλών, φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους και γεμίζει το σεντούκι των αναμνήσεων με νέες εικόνες και ήχους που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη.

Κι αν η απόλαυσή του δεν έχει εποχή, κάθε χρόνο τέτοια περίοδο το τσίπουρο έχει την τιμητική του, γεμίζοντας αρώματα αλκοόλης τα σοκάκια και τους δρόμους, χαρίζοντας αμέτρητα χαμόγελα σε όσους το απολαμβάνουν, συνεπαίρνοντας τους λάτρεις του σε ένα είδος διονυσιακής τελετής σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί ακόμη ένας λόγος για να απολαμβάνει κανείς με την παρέα του το τσίπουρο: τα μονοποικιλιακά αποστάγματα, που συστήνουν τους θιασώτες του «βασιλιά» των ελληνικών αποσταγμάτων σε μια διαφορετική εμπειρία, κατά την οποία η γευσιγνωσία συναντά για πρώτη φορά το τσίπουρο.

Η αξεπέραστη ποιότητα του μονοποικιλιακού τσίπουρου

Τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του ποτού της παρέας, ενισχύονται και αναδεικνύονται με έναν μοναδικό τρόπο μέσα από τα μονοποικιλιακά αποστάγματα, τα οποία πρώτο μας σύστησε το Δεκαράκι Μοσχάτο.

Μέσα από το περίφημο Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο Τυρνάβου, το οποίο αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου, μιας εκλεκτής ποικιλίας σταφυλιού της περιοχής του Τυρνάβου -ποικιλίας με τις περισσότερες αρωματικές ιδιότητες και την αδιαμφισβήτητα εξαιρετική ποιότητα- ο ουρανίσκος εκείνου που το απολαμβάνει βρίσκεται σε θέση να βιώσει, πλέον, μια εκρηκτικά γευστική απόλαυση.

Αυτό που διακρίνει ένα μονοποικιλιακό τσίπουρο από ένα απλό τσίπουρο, είναι τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά που προσφέρει τόσο στον παραδοσιακό, όσο και στον σύγχρονο λάτρη του, κάνοντας τον καθένα από εμάς να το καταγράψουμε στη συνείδησή μας (για ακόμη μία φορά) ως το ποτό της παρέας.

Κάτι που αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο και μέσω της παραδοσιακής διαδικασίας της απόσταξής του, σε ελληνικούς παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες, την ώρα που η πολλαπλή επαναπόσταξη χαρίζει στο τελικό προϊόν άριστη ποιότητα, η ιδιαίτερη ταυτότητα του οποίου αναδεικνύεται σε κάθε γουλιά.

Νέα αποστάγματα που ικανοποιούν όλα τα γούστα

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει το μονοποικιλιακό τσίπουρο με το Δεκαράκι Μοσχάτο και πολύ καλά κάνουν. Ωστόσο, και νέοι «παίκτες» δίνουν δυναμικά το παρών στο χώρο, βάζοντας σε πειρασμό τους λάτρεις του κλασικού και παραδοσιακού Δεκαράκι Μοσχάτο και ικανοποιώντας με τον δικό τους τρόπο διαφορετικά γούστα και απαιτήσεις.

Ο λόγος για τα «αδερφάκια» του, Δεκαράκι Μαλαγουζιά και Δεκαράκι Ροδίτης, τα οποία έρχονται να προστεθούν στο ήδη επιτυχημένο και καθιερωμένο Δεκαράκι Μοσχάτο -με την επιτυχημένη και διαχρονική πορεία του στο χώρο δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει ταυτίσει το όνομά του στην αγορά με τα ξεχωριστά τσίπουρα υψηλής ποιότητας- δημιουργώντας την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων.

Εκρηκτικά, κομψά και ισορροπημένα αρώματα που ξυπνούν τις αισθήσεις

Η λέξη τσίπουρο είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη λέξη άρωμα. Με κάθε άνοιγμα φιάλης ενός τσίπουρου Δεκαράκι, λοιπόν, τα αρώματα του εκρηκτικού Μοσχάτου, της αρχοντικής Μαλαγουζιάς -θα αναγνωρίσετε αρώματα που θυμίζουν εσπεριδοειδή, λευκά λουλούδια, ροδάκινο, βερίκοκο, μέλι, λεμόνι και πράσινο μήλο- και του αρμονικού Ροδίτη -γεύση που θυμίζει στοιχεία από μέλι και λεμόνι και με ελαφρύ προς μέτριο σώμα, το τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτης αποτελεί μια αρμονική και ισορροπημένη επιλογή για κάθε περίσταση- συνεπαίρνουν.

Την ίδια ώρα η κρυστάλλινη καθαρότητά τους προδιαθέτει και για την γευστική εμπειρία που θα ακολουθήσει, εκπλήσσοντας ακόμη και τους πιο «εκπαιδευμένους» ουρανίσκους. Έτσι, η «οικογένεια», πια, Δεκαράκι Μονοποικιλιακά Αποστάγματα εδραιώνεται στη συνείδηση του καταναλωτή ως το τσίπουρο των αισθήσεων.

Βρισκόμαστε στη θέση, λοιπόν, να πούμε ότι μία καινούρια σελίδα γράφεται στο κεφάλαιο τσίπουρο, καθώς με την δημιουργία της «οικογένειας» Δεκαράκι Μονοποικιλιακά Αποστάγματα, μπορούμε πια να κάνουμε λόγο για διαφορετικά αρώματα, ποικιλίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κάθε γεύσης, που μέχρι πρότινος συναντούσαμε μόνο στα κρασιά.