Ο Τζέιμς Κάμερον (Avatar) και ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ (Αμαρτωλή Πόλη) συνυπογράφουν μία περιπέτεια με πλούσια εφέ και 3D κινηματογράφηση που σίγουρα θα συζητηθεί.

Το πολυαναμενόμενο σίκουελ της ταινίας Lego επιστρέφει βάζοντας σε νέες περιπέτειες τους ήρωες από… τουβλάκια, το κύκνειο άσμα των αδερφών Ταβιάνι μεταφέρει το κοινό στην Ιταλία του 1943, ενώ μια ευαίσθητη δασκάλα σε νηπιαγωγείο βάζει σκοπό της ζωής της να κάνει γνωστό σε όλους το ταλέντο ενός μαθητή της στην ποίηση.

Η Νηπιαγωγός (The Kindergarten Teacher)

Αμερικάνικο, ψυχολογικό θρίλερ, 96’

Σκηνοθεσία: Sara Colangelo

Πρωταγωνιστούν: Maggie Gyllenhaal, Gael García Bernal, Rosa Salazar

Μια ευαίσθητη δασκάλα σε νηπιαγωγείο, ζει μια συμβατική ζωή στο Staten Island και παρακολουθεί μαθήματα ποίησης σε ένα νυχτερινό σχολείο, γνωρίζοντας την μετριότητά της στο συγκεκριμένο τομέα.

Τυχαία, ανακαλύπτει πως ένα μικρό αγόρι στην τάξη της διαθέτει ιδιαίτερο ταλέντο στην ποίηση και αποφασίζει να κάνει τα πάντα, φτάνοντας ακόμη και στα άκρα, για να αποκαλύψει το ταλέντο του στον κόσμο.

Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης (Alita: Battle Angel)

Αμερικάνικη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, 122’

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Πρωταγωνιστούν: Ρόζα Σάλαζαρ, Κριστόφ Βαλτς, Τζένιφερ Κόνελι, Μαχερσάλα Αλί, Εντ Σκρέιν, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Κίαν Τζόνσον, Μισέλ Ροντρίγκεζ

Μία περιπέτεια, με πλούσια οπτικά εφέ και εντυπωσιακή 3D κινηματογράφηση,  για την ελπίδα και τη δύναμη που συνυπογράφουν οι Τζέιμς Κάμερον (Avatar) και Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ (Αμαρτωλή Πόλη).

Η Αλίτα (Ρόζα Σάλαζαρ) ξυπνά σε έναν μελλοντικό κόσμο που δεν αναγνωρίζει χωρίς να θυμάται ποια είναι. Τότε την περιμαζεύει ένας ευγενικός επιστήμονας, ο Ίντο (Κριστόφ Βαλτς), ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι μέσα σε αυτό το ανθρωποειδές κρύβεται μια νεαρή γυναίκα με ιδιαίτερο παρελθόν.

Προσπαθώντας να συμφιλιωθεί με την νέα της ζωή η Αλίτα περιπλανιέται στους επικίνδυνους δρόμους της Άιρον Σίτι, την ώρα που ο Ίντο προσπαθεί να την προστατεύσει από το αινιγματικό παρελθόν της, ενώ ο νέος της φίλος Χιούγκο (Κίαν Τζόνσον) είναι διατεθειμένος να την βοηθήσει να ξαναβρεί την μνήμη της.

Όταν οι φονικές και διεφθαρμένες δυνάμεις της πόλης καταδιώκουν την Αλίτα με σκοπό να την υποτάξουν για πάντα, τότε εμφανίζονται οι μοναδικές, πολεμικές της ικανότητες. Μόνο αν καταφέρει να τους ξεφύγει και να σωθεί θα μπορέσει να σώσει την οικογένεια και τους φίλους της.

H ταινία Lego 2 (The Lego Movie 2)

Σκηνοθεσία: Μάικ Μίτσελ

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Τζίνη Παπαδοπούλου, Σταύρος Σιούλης, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Κακούρης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Φώτης Πετρίδης, Θάνος Λέκκας

Ακόμη περισσότερη δράση, πολλά περισσότερα τουβλάκια και αμέτρητα ξεκαρδιστικά αστεία τα βασικά χαρακτηριστικά του πολυαναμενόμενου σίκουελ. Μια τεράστια απειλή έχουν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες του Μπρίκσμπουργκ, καθώς οι εισβολείς LEGO DUPLO® από το διάστημα καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ο Έμμετ, η Λούσι, ο Μπάτμαν και η υπόλοιπη παρέα αγωνίζονται για να αποκαταστήσουν το σύμπαν της LEGO ταξιδεύοντας σε ανεξερεύνητους κόσμους. Η περιπέτεια δοκιμάζει το θάρρος, την επινοητικότητα και τις δεξιότητές τους στο κτίσιμο, δίνοντάς τους την δυνατότητα να ανακαλύψουν το πόσο ξεχωριστοί είναι.

Μία προσωπική ιστορία (Una questione privata)

Ιταλική, 84’

Σκηνοθεσία: Πάολο και Βιττόριο Ταβιάνι

Πρωταγωνιστούν: Λούκα Μαρινέλι, Λορέντζο Ρικέλμι, Βαλεντίνα Μπελέ

Εμπνευσμένη από την αυτοβιογραφική νουβέλα «Μία Προσωπική Ιστορία» του Μπένε Φενόλιο, η ταινία των αδερφών Ταβιάνι μεταφέρει το κοινό στην Ιταλία του 1943. Ο νεαρός Μίλτον ερωτεύεται τη Φούλβια, η οποία αρέσκεται μόνο από τα γράμματα που της γράφει και το βάθος της σκέψης του, χωρίς να τρέφει τα ίδια συναισθήματα με τον πρωταγωνιστή.

Έναν χρόνο μετά ο Μίλτον πολεμά στο πλάι των ανταρτών ενάντια στους Ναζί και τυχαία μαθαίνει ότι η Φούλβια είναι κρυφά ερωτευμένη με τον κοινό τους φίλο, και επίσης αντάρτη, Τζόρτζιο, ο οποίος, ωστόσο, έχει συλληφθεί από τους Φασίστες.

Ο Μίλτον θα βρεθεί να πρέπει να ισορροπήσει την επιθυμία του να πολεμήσει τους Ναζί, τη φιλία του με τον Τζόρτιο και τους άλλους συμπολεμιστές και τον έρωτά του για τη Φούλβια.

Έρωτας χωρίς τέλος (Sin Fin)

Ισπανικό ρομαντικό δράμα, 97’

Σκηνοθεσία: Σεζάρ και Χοσέ Εστέμπαν Αλέντα

Πρωταγωνιστούν: Χαβιέρ Ρέι, Μαρία Λεόν

Ο ντροπαλός κοινωνικά Χαβιέ συναντά τη Μαρία, ένα διασκεδαστικό και εξωστρεφές κορίτσι, ερωτεύονται και ζούνε το δικό τους πανέμορφο ρομάντζο. Δεκαπέντε χρόνια μετά τα πράγματα δεν είναι τόσο ειδυλλιακά όσο στην αρχή, με τη σχέση τους να βρίσκεται σε κρίση, καθώς η εμμονή του Χαβιέ για την δουλειά του και τα ανεκπλήρωτα όνειρα της Μαρίας εμφανίζονται στο προσκήνιο.

Για να βελτιώσει την κατάσταση ο Χαβιέ συνειδητοποιεί ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει: να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο για να ξαναγράψουν τη μοίρα της Μαρίας και να γίνει και πάλι το χαρούμενο, ζωηρό κορίτσι που ερωτεύτηκε.

Καπερναούμ (Capernaum)

Λιβανέζικο δράμα, 126’

Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπάκι

Πρωταγωνιστούν: Ζάιν Αλ Ραφέα, Γιορντάνος Σιφερό, Καουσάρ Αλ Χαντάντ, Φαντί Γιουσέφ

Μια υπέροχη ταινία, για τους ανθρώπους του περιθωρίου και το ακατανίκητο ανθρώπινο πνεύμα, που συγκλονίζει το μυαλό και κατάφερε να κερδίσει το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών και υποψηφιότητα για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ατίθασου και χαρισματικού αγοριού από το Λίβανο, που κάνει την προσωπική του επανάσταση απέναντι στη γεμάτη κακουχίες ζωή του, προσπαθώντας να βρει τρόπους να επιβιώσει στις παραγκουπόλεις όπου ζει.