Με την εορταστική ατμόσφαιρα να είναι έκδηλη σε κάθε σημείο της πόλης, πάρτε την παρέα και βγείτε για ένα χαλαρό απογευματινό ή βραδινό ποτό.

Ζεστή ατμόσφαιρα, φιλικό περιβάλλον και μια μεγάλη ποικιλία σε cocktails και αποστάγματα σε καθιερωμένα στέκια στην πόλη.

Roots Rakomelo Pop Up Bar

Μέχρι τις 23 Ιανουαρίου το υπόγειο του  Yoleni’s Greek Gastronomy center, στο Κολωνάκι (Σόλωνος 9), θα φιλοξενεί το Roots Roots Rakomelo. Ένα pop up bar, αφιερωμένο στα ελληνικά λικέρ, που επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του στεκιού με ρακόμελο. Λειτουργεί καθημερινά από τις 17.00 μέχρι αργά ο βράδυ.

7 Jokers

Μικρό, χαλαρό και παρεΐστικο, το 7 Jokers, επί της Βουλής στο Σύνταγμα, συγκεντρώνει τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τα cocktails, όσο και για τις μουσικές του. Φιλικό περιβάλλον και χαμογελαστό προσωπικό κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι τις πρωινές ώρες.

Senios

Ένα new age καφενείο που δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και στου ποτού, και αποτελεί έμπνευση της επιτυχημένης ομάδας των The Clumsies. Πίσω από το bar η βραβευμένη ομάδα του The Clumsies ετοιμάζει cocktails αρωματισμένα σε βαρέλια και βασισμένα σε iconic κλασικές συνταγές με ένα  signature twist από τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση.

The Trap

Κρυμμένο στη στοά της Όθωνος, λίγα μόλις βήματα από τη στάση μετρό στο Σύνταγμα, το The Trap είναι μια καλή επιλογή για ένα χαλαρό ποτό με εορταστική ατμόσφαιρα. Συνδυάζοντας στοιχεία παριζιάνικου μπιστρό και αμερικάνικου μπαρ, παραμένει διαχρονικό και κλασικό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα cocktails και τις ωραίες μουσικές.

Baba Au Rum

Τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα cocktail bars παγκοσμίως. Και όχι, άδικα, καθώς η εξειδίκευσή του στο ρούμι (περίπου 120 διαφορετικές ετικέτες) αλλά και η προσήλωση που δείχνει στα cocktails το έχει αναδείξει σε καθιερωμένη επιλογή για τους λάτρεις του κέντρου. Το Baba Au Rum, στον πεζόδρομο της Κλειτίου, έχει κερδίσει το κοινό με τους πρωτότυπους συνδυασμούς και τα «πειραγμένα» κλασικά cocktails.

CV Distiller

Ένα μπαρ με μεγάλη εξειδίκευση και γνώσεις στο ουίσκι στην καρδιά της πόλης (Χατζηγιάννη Μέξη 7, πίσω από το Χίλτον). Μια αξιοζήλευτη κάβα, από τις πιο πλήρεις σε ολόκληρη την πόλη, με εξεζητημένες και σπάνιες επιλογές σε μαλτ ουίσκι, φιλοξενεί φίνα αποστάγματα από διάφορες περιοχές του κόσμου όπως Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία κ.α. Αυτό που θα σας κερδίσει, επιπλέον, στο CV ο εξαιρετικής αισθητικής χώρος με την υπέροχη ατμόσφαιρα και τις ωραίες μουσικές.

Ipitou

Το Ipitou bar, μαγαζί- τρύπα, στον ομώνυμο πεζόδρομο, μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στον εξωτερικό του χώρο, ενώ φημίζεται για τα περιποιημένα και άκρως ενδιαφέροντα cocktails του, που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου bartender Διονύση Πολάτου.

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχεί το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Βρεττός

Ιστορικό ποτοπωλείο στην Πλάκα (Κυδανθηναίων 41), που λειτουργεί από το 1909 και διαθέτει 40 διαφορετικές γεύσεις σε λικέρ. Για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα σερβίρει και αρωματικό ρακόμελο, ενώ από τον κατάλογό του δεν λείπουν κλασικά και signature cocktails. Στα συν και η ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα.