Πρεμιέρα σήμερα για τη μεγαλύτερη θεματική έκθεση παγκοσμίως για τις μουσικές του κόσμου, της Διεθνούς Μουσικής Έκθεσης WOMEX – World Music Expo, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης θα βρεθούν, στο πλαίσιο της WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, περισσότεροι από 2.500 συμμετέχοντες από 100 χώρες, 300 καλλιτέχνες, δεκάδες δημοσιογράφοι και χιλιάδες επισκέπτες, ενώ θα διαρκέσει έως τις 21 Οκτωβρίου.

Η πραγματοποίηση της WOMEX 12 σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς για πρώτη φορά η μεγάλη αυτή διοργάνωση φιλοξενείται σε πόλη της περιοχής, τοποθετώντας τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Η διοργάνωση της – η 18η στη σειρά – είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του 2012 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Η αποψινή πρεμιέρα, στο Μέγαρο Μουσικής, θα περιλαμβάνει και αφιέρωμα στη θρυλική τραγουδίστρια Ρόζα Εσκενάζι από το σύνολο «Γλυκό Μου Καναρίνι» (αποτελείται από τρεις ερμηνευτές από την Ελλάδα, Τουρκία και το Ισραήλ, οι οποίοι συνοδεύονται από έξι αναγνωρισμένους μουσικούς από την Ελλάδα και την Τουρκία).

Πηγή: seleo.gr