Τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Άνθος του Γιαλού», που αποτελείται από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Μοιρολόγι Φώκιας», «Έρως – Ήρως» και «Άνθος του γιαλού», παρουσιάζουν στο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Ιουλίου, ο Τάκης Χρυσικάκος και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με τη συμμετοχή του Μανώλη Μπαρδάκου στον μελωδικό ήχο της φυσαρμόνικας.

Ο Τάκης Χρυσικάκος ερμηνεύει ένα αρμονικά θεματικά σύνολο τριών διηγημάτων του Παπαδιαμάντη, εμπνευσμένα από τον γενέθλιο τόπο του και τους φτωχούς ταπεινούς κατοίκους του. Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συμμετέχει στην παράσταση με τραγούδια και μουσικές και συνεχίζει με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του.

Συντελεστές της παράστασης είναι ο Ερρίκος Μπελιές στη θεατρική προσαρμογή, η Μάνια Παπαδημητρίου στη σκηνοθεσία, ο Νίκος Πετρόπουλος στην εικαστική παρέμβαση, ο Λάμπρος Λιάβας στη μουσική επιμέλεια και ο Δήμος Αβδελιώδης στον φωτισμό.

Ο Τάκης Χρυσικάκος και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μετά από περιοδεία που πραγματοποίησαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μετά τη Σύρο, θα παρουσιάσουν την παράσταση σε περιοχές της Κρήτης.