Εκθέσεις, ξεναγήσεις, προβολές βίντεο, μουσικοχορευτική παράσταση και πολλά άλλα ακόμη περιλαμβάνονται στις εκδηλώσεις για τη «Νύχτα Μουσείων 2012» που διοργανώνεται την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου.

Όπως φανερώνει και η ονομασία των εκδηλώσεων, στο επίκεντρο θα βρεθεί το σύγχρονο μουσείο που πέρα από δημόσιος χώρος ιστορίας, λειτουργεί και ως δημόσιος κοινωνικός χώρος, σε διάλογο με την κοινωνία, ως πολιτιστικός οργανισμός, ως τόπος συνάντησης διαφορετικών κοινωνικών και πολιτιστικών ομάδων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας γίνεται χώρος έμπνευσης για οκτώ καλλιτέχνες και ταυτόχρονα χώρος συνάντησης με τον κόσμο του ΚΕΘΕΑ, της γειτονιάς, της Αθήνας.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου από τις 10.00 μέχρι τις 13.00 θα παιχτεί παράσταση κουκλοθέατρου («Το μυστικό του πρίγκιπα της μνήμης») και θα διοργανωθεί καλλιτεχνικό εργαστήρι κατασκευής χαρτιού για παιδιά Δημοτικού.

Το Σάββατο θα γίνουν προβολές βίντεο, ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, θα διοργανωθεί καλλιτεχνικό εργαστήριο και οι ομάδες του ΚΕΘΕΑ Διάβαση θα παρουσιάσουν πρόγραμμα μουσικής και χορού.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου.