Είναι το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού και πιθανότατα και των επόμενων μηνών καθώς τα χτυπήματα στο Youtube έχουν ξεπεράσει τα 2,5 δισεκατομμύρια, ενώ συνολικά έχει ξεπεράσει τα 4,6 δισεκατομμύρια μεταδόσεις στις υπηρεσίες streaming.

Ο λόγος για το «Despacito» του Λουίς Φόνσι, το οποίο έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο ίντερνετ και στα ραδιόφωνα παγκοσμίως. Όχι όμως και στις αρχές της Μαλαισίας, οι οποίες θέλουν να βάλουν ένα τέλος στην «ακατάλληλη» πολιτισμική επέλαση του τραγουδιού.

Όπως αναφέρει το BBC, o υπουργός Επικοινωνιών της χώρας, Σαλέχ Σαΐντ Κερουάκ, είπε την Τετάρτη ότι το τραγούδι αξιολογήθηκε και απαγορεύτηκε, έπειτα από δημόσια διαμαρτυρία που αφορούσε τον άσεμνο στίχο. Ο Κερουάκ έδωσε εντολή στους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να εξετάσουν το τραγούδι, σεβόμενοι την κουλτούρα της Μαλαισίας.

«Σεβόμαστε το δικαίωμα της ψυχαγωγίας, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ευπρεπείς κατευθυντήριες γραμμές, ώστε η ψυχαγωγία να μην φθείρει τον κόσμο, αλλά να γίνεται καλύτερος» δήλωσε Atriza Umar, ηγέτης του ισλαμικού κόμματος Αμανά. «Πολλά παιδιά το τραγουδούν χωρίς να γνωρίζουν τη σημασία του στίχου».

Το ισλαμικό κόμμα Amanah είχε καταγγείλει νωρίτερα το τραγούδι, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να περιορίσουν τη μετάδοση, καθώς πολλά παιδιά το τραγουδούσαν, χωρίς να γνωρίζουν τη σημασία του στίχου. Το ισπανόφωνο τραγούδι, ο τίτλος του οποίου σημαίνει «Πιο Αργά» και θεωρείται σεξουαλικό υπονοούμενο κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο.