Όλοι οι ισχυροί ηγέτες του πλανήτη συγκεντρώνονται στο Λονδίνο. Όχι για τη σύνοδο των G20, αλλά για ένα απρόσμενο και δυσάρεστο γεγονός. Σκοπός τους να παραστούν στην κηδεία του Βρετανού πρωθυπουργού.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης

Η βρετανική πρωτεύουσα συγκεντρώνει όλες τις φανερές ή μυστικές αστυνομικές δυνάμεις. Ελικόπτερα, όπλα τελευταίας τεχνολογίας, μαύρες αδιαπέραστες θωρακισμένες λιμουζίνες κυκλοφορούν στον αέρα και στους δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας.

Όλα εξελίσσονται ομαλά και απολύτως ελεγχόμενα. Μοιάζουν να εξελίσσονται τα πάντα ανενόχλητα…

Μέχρι που η τρομοκρατία αποφασίζει να εισβάλει παντού. Με αλυσιδωτές εκρήξεις σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου, επιθέσεις με υπερόπλα κατά των ηγετών του πλανήτη και ύψιστο στόχο τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Πακιστανός Aamir Barkawi, έκτος στη λίστα με τους δέκα πιο επικίνδυνους τρομοκράτες, απαιτεί από την Αμερική να πληρώσει για την κατάχρηση εξουσίας και για όλα τα σφάλματα που έχει κάνει.

Κυρίως όμως τους κανόνες επιβολής που εφαρμόζει έναντι των υπολοίπων κρατών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της και να παραμείνει η κυρίαρχη δύναμη στον πλανήτη. Κι ο τρομοκράτης ζητάει να του παραδώσουν τον Αμερικανό πρόεδρο.

novlond2

Ταυτόχρονα απειλεί πως το Λονδίνο είναι μόνο η αρχή. Έρχονται λέει κι άλλα χτυπήματα, στο Παρίσι, στη Ρώμη, σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες.

Αντίπαλοί του παράφρονα είναι ο Jerald Butler, έμπιστος σωματοφύλακας του Αμερικανού προέδρου και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Morgan Freeman, o oποίος εμφανίζεται ως Allan Trumbull και καλείται να διαπραγματευτεί με τον αμετανόητο τρομοκράτη.

Τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Aaron Eckhart διώκεται, εκτεθειμένος στους δρόμους του Λονδίνου, την άλλη στιγμή γίνεται ο μοναδικός αρχηγός κράτους που διασώζεται.

Εκεί που η τυφλή βία επικρατεί, η αμερικανική υπερβολή υπερισχύει. Μια ταινία για τους λάτρεις των εφέ, των ταχύτατων εναλλαγών.

Βολές αποστάσεως εκατοντάδων μέτρων, σαρωτικές εκρήξεις και αδιάκοποι πυροβολισμοί υφαίνουν το σενάριο μιας ταινίας δράσης στα πρότυπα των κλασικών αμερικανικών blockbusters ταινιών δράσης.

Μπορείτε να τη δείτε ακόμα και αν δεν προλάβατε, χωρίς εγγραφή μέσα από την υπηρεσία Nova On Demand, χωρίς διακοπές για διαφημίσεις και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Ίσως χρειαστεί να ανασηκωθείτε από τη θέση σας πολλές φορές στη διάρκεια της… Πτώσης του Λονδίνου. Να σφίξετε με αγωνία το μπράτσο της πολυθρόνας σας. Να εναρμονιστείτε με τις κινήσεις και τη δράση των πρωταγωνιστών. Στο τέλος ο μοναδικός επιζών θα είστε εσείς, αναπαυμένοι στην άνεση του σαλονιού σας, απολαμβάνοντας το κινηματογραφικό θέαμα των Novacinema.