«Μια μέρα ένας γιάπης που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας ζητάει από έναν άστεγο να τον σκοτώσει.Ένα παραμύθι, στην Ελλάδα σήμερα» κι ίσως για την Ελλάδα του σήμερα περιγράφει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Μηνάς Βιντάδης το έργο «Κάτω Παρθενώνας».

Το έργο προγραμματισμένο για την πρώτη θεατρική παρουσίαση προ τριετίας – επί διευθύνσεως Σωτήρη Χατζάκη, ανεβαίνει τελικά στη σκηνή του Μικρού Θεάτρου της Μονής Λαζαριστών σε σκηνοθεσία του Περικλή Χούρσογλου και κάνει πρεμιέρα την επόμενη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

«Ένα δράμα… σκέτη κωμωδία» , όπως το χαρακτηρίζει το ΚΘΒΕ σε ανακοίνωσή του, «Ο Κάτω Παρθενώνας» του Μηνά Βιντιάδη γραμμένο προ πενταετίας αποδεικνύεται προφητικό για την Ελλάδα της κρίσης και ανοίγει την αυλαία μετά από αλλεπάλληλες αναβολές από τις 30 Οκτωβρίου.

Αν και είναι γραμμένο με το χιούμορ και την ειρωνεία του Μηνά Βιντιάδη δεν πρόκειται για φάρσα, διευκρινίζει ο Περικλής Χούρσογλου. «Δεν επιδιώξαμε την “πλάκα”, τη φάρσα, άλλωστε το παιχνίδι ανάμεσά στους δύο χαρακτήρες του έργου είναι ζωής ή θανάτου» συμπληρώνει για την παράσταση ο σκηνοθέτης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Δημήτρη Πολυχρονιάδη, οι φωτισμοί – βίντεο του Σταμάτη Γιαννούλη και τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Γεωργάκης (Άστεγος) και Γιώργος Καύκας (Χρηματιστής).

Το έργο θα παίζεται κάθε Τετάρτη στις 18.00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 13 και 10 (πλατεία και εξώστη αντίστοιχα) και εκπτωτικό (για Φοιτητές και Άτομα άνω των 65) 8€. Για τις παραστάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης η γενική είσοδος ορίστηκε στα 5€.