Παλιοί φίλοι ανεβαίνουν απόψε μαζί στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου, συναντώνται με το κοινό τους για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια και παράλληλα τιμούν τη μνήμη ακόμη ενός φίλου, συνεργάτη και συνοδοιπόρου που στη συναυλία θα λείψει από όλους.

Επτά χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ τραγουδούν σήμερα μαζί στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην πρώτη από μία σειρά εμφανίσεων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η ιδέα της επιστροφής ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την εμπιστεύτηκε στον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 χρόνια. Πριν περίπου ένα χρόνο άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά και εκεί γύρω στο Πάσχα του 2010 τη μοιράστηκαν με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.

Ο εμπνευστής της συνάντησης «έφυγε» πρόωρα τον Απρίλιο του 2010 και δεν θα είναι παρών στο ΟΑΚΑ για να δει το δημιούργημά του ξανά στη σκηνή. Γι’ αυτό, οι συναυλίες αυτές είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, το Γιώργο Θεοδωρόπουλο στα πλήκτρα, το Βασίλη Σπυρόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, το Γιώργο Γιαννόπουλο στα τύμπανα, το Νίκο Γιαννάτο στο μπάσο, αλλά και το νέο μέλος, Νίκη Γρανά στο ακορντεόν.

Μετά τη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, θα ακολουθήσουν συναυλίες σε ελληνικές πόλεις αλλά και στην Κύπρο:

Λάρισα, Πέμπτη 21 Ιουλίου, AEL FC Arena

Καβάλα, Σάββατο 23 Ιουλίου, Δημοτικό Στάδιο Ανθή Καραγιάννη

Αλεξανδρούπολη, Κυριακή 24 Ιουλίου, Δημοτικό Στάδιο

Κύπρος, Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, Στάδιο Αγίας Νάπας

Καρπενήσι, Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, Αθλητικό Κέντρο

Καλαμάτα, Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011, Δημοτικό Στάδιο

Ολυμπία, Παρασκευή 12 Αυγούστου, Θέατρο Αρχαίας Ολυμπίας

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, Καυτανζόγλειο Στάδιο

Πάτρα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, Παγκρήτιο Στάδιο