Γύρισε τη σελίδα της κατάθλιψης, των ερωτικών απογοητεύσεων, των σκανδάλων, των αναμνήσεων της περιόδου που ήταν το κορίτσι του Μικ Τζάγκερ και καταγράφει πλέον το πιο αισιόδοξο κεφάλαιο της καλλιτεχνικής της πορείας.
Ο λόγος για τη Βρετανίδα Μάριαν Φέιθφουλ, η οποία δηλώνει πως από τότε που άρχισε να εμπιστεύεται τη ζωή, όλα της πηγαίνουν καλά. Και τρανταχτή απόδειξη αποτελεί και το νέο της άλμπουμ «Horses and High Heels». Τα ροκ «μουσικά της ξόρκια» θα απολαύσουμε την Τρίτη, στον Λυκαβηττό και την Παρασκευή στο ρχαίο Στάδιο Ρόδου. «Ξέρω ότι όλοι περνούν δύσκολα λόγω του πιστωτικού κραχ. Εύχομαι να έρθουν λίγοι άνθρωποι να με δουν», λέει η ίδια σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής».

Πώς αισθάνεστε που σας ονομάζουν ως «είδωλο μιας εποχής»; Σας ενόχλησε ποτέ το γεγονός ότι συνδέανε το όνομά σας με τον χαρακτηρισμό του «sex symbol» ή της διασημότητας;
-Δεν μου άρεσε να είμαι διάσημη. Το να είσαι επώνυμος δεν είναι σημαντικό. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η δουλειά την οποία κάνω, οι ζωντανές εμφανίσεις μου κ.ά. Αλλά έμαθα να διαχειρίζομαι την αναγνωρισιμότητα. Γιατί δεν με ενοχλεί πια πραγματικά. Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Έχω μια πολύ ήσυχη ζωή. Δεν αναζητώ τη φήμη και δεν τη χρησιμοποιώ. Αλλά σίγουρα μπορεί να φανεί χρήσιμη σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως είδωλο μιας συγκεκριμένη εποχής. Είμαι μουσικός και κάνω συναυλίες και είμαι πολύ καλή και το ξέρω αυτό.

Στη διάρκεια της πορείας σας, πέρα από μια σοβαρή ασθένεια, αντιμετωπίσατε κι άλλα προβλήματα, όπως ήταν ο εθισμός σας με τα ναρκωτικά, η κατάθλιψη… Τι ήταν εκείνο που σας ώθησε στο να ξεφύγετε;
-Είναι η ζωή από μόνη της. Αρχισα να εμπιστεύομαι τη ζωή. Δεν νιώθω πια ανασφαλής και δεν νιώθω άσχημα. Βρίσκομαι σε ένα πολύ ισορροπημένο επίπεδο.

Υπάρχει κάποια στιγμή από την περίοδο που είσαστε μαζί με τους «Rolling Stones» και θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;
-Οχι. Είναι κάτι πολύ παλιό και δεν αποτελεί πλέον κομμάτι της ζωής μου.

Mια γυναίκα καλλιτέχνιδα επιβιώνει δυσκολότερα στον χώρο της μουσικής απ’ ό,τι ένας άντρας;
-Ισως να είναι ελάχιστα πιο δύσκολα για εκείνη. Αλλά υπάρχει μια εξέχουσα ομορφιά στη γυναικεία φωνή. Οι γυναίκες είναι πολύ πιο δυνατές από τους άντρες.

Υπάρχει κάποια νέα καλλιτέχνιδα που να θαυμάζετε;
-Η Αντέλ είναι πολύ καλή.

Πώς κρίνετε ερμηνεύτριες σαν τη Lady Gaga που κάνουν ακραία πράγματα προκειμένου να βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο;
-Δεν θα μπορέσει να το κρατήσει, ήδη κάπως «γλιστράει».

Αν έπρεπε να διαλέξετε να ακολουθήσετε ή τη μουσική ή την υποκριτική, ποια μορφή τέχνης θα κέρδιζε;
-Η μουσική. Αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται να διαλέξω. Κάνω αυτό που μ’ αρέσει.