Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η κατασκευάστρια εταιρεία Nissan σε συνεργασία με την N. I. Θεοχαράκης Α.Ε., Γενικό και επίσημο αντιπρόσωπο / εισαγωγέα των Nissan στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης, στο μοντέλο Micra (K14).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει οχήματα με ημερομηνία παραγωγής από 5/12/2016 έως 5/10/2021 και αναλυτικότερα αφορά σε 7.309 οχήματα που έχουν διατεθεί στην Ελληνική αγορά. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, εντοπίστηκε ότι αν το κάθισμα οδηγού είναι τοποθετημένο στην θέση που το στοπ στην κάτω ράγα (που περιορίζει την κίνηση ολίσθησης μπροστά – πίσω του καθίσματος οδηγού) συμπίπτει με συγκεκριμένο σημείο εγκοπής στην επάνω ράγα, η ροπή κάμψης σε αυτή την επιφάνεια μικρότερης διατομής, ενδέχεται, υπό ορισμένες συνθήκες, να υπερβεί το όριο θραύσης στο υλικό της ράγας. Κατά συνέπεια, η παρατεταμένη χρήση καθίσματος στην θέση αυτή δύναται να οδηγήσει σε σπάσιμο λόγω κόπωσης της επάνω ράγας, και κατ’ επέκταση να προκαλέσει απροσδόκητη κίνηση του καθίσματος και στην πιο ακραία περίπτωση, την μη λειτουργία θέσεων στήριξης της ζώνης ασφαλείας σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν εγγράφως με συστημένες επιστολές, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου Nissan, ώστε να γίνει αντικατάσταση ραγών των καθισμάτων οδηγού με καινούργιο, βελτιωμένο ανταλλακτικό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας N. I. Θεοχαράκης Α.Ε. στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.