Η βρετανική φίρμα συνεχίζει τις εκπλήξεις αφού μετά τον καταιγισμό μοντέλων που μας παρουσίασε στο Παρίσι, αλλά και την ένταξη στελεχών από τη Ferrari και τη BMW στο προσωπικό της, προχωρά στην εξέλιξη/σχεδιασμό και υλοποίηση δικών της μηχανικών συνόλων που θα δούμε στις νέες Elite/Esprit!

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, τα νέα μοντέλα που μας παρουσίασε η βρετανική φίρμα στην έκθεση του Παρισιού, θα χρησιμοποιούν κατά βάση κινητήρες V6 και V8 που θα προέρχονται από την Toyota (και πιο συγκεκριμένα από τη Lexus).

Αυτό είναι πολύ πιθανό να μην συμβεί τελικά, αφού ο CEO της εταιρείας, Dany Bahar, σε σχετικές δηλώσεις του σε βρετανικό έντυπο, δεν έκρυψε ότι οι μηχανικοί και σχεδιαστές της φίρμας στο εργοστάσιο του Hethel της Αγγλίας, εργάζονται για την εξέλιξη νέων V6/V8 συνόλων! Ο Bahar μάλιστα υπογράμμισε ότι η Lotus έχει και στο παρελθόν σχεδιάσει και κατασκευάσει δικούς της κινητήρες (και για άλλες εταιρείες), επομένως η νέα πρόκληση δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να επαναλάβει!

Πιο συγκεκριμένα τα λόγια του ήταν τα εξής: «Έχουμε δημιουργήσει και στο παρελθόν 3 κινητήρες για άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, γιατί να μην φτιάξουμε και τώρα τους δικούς μας; Ο κινητήρας πάντα αποτελεί την «καρδιά» ενός σπορ αυτοκινήτου, κι’ έτσι πρέπει να προχωρήσουμε στην κατασκευή δικών μας συνόλων»! Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτές οι δηλώσεις δεν είναι οι τελικές, αφού σύμφωνα πάντα με τα λόγια του ίδιου του Bahar: «Η τελική απόφαση θα παρθεί τον Ιανουάριο του 2011».

Πηγή: autotriti.gr