Η Ford Pro αποκάλυψε το νέο E-Tourneo Custom, το οποίο πρωτοστατεί στην επόμενη γενιά της σειράς οχημάτων πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo, διαθέτοντας ένα προηγμένο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το E-Tourneo Custom ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία Multy-Activity Vehicle, συνδυάζοντας μία νέα πλατφόρμα που είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει μέγιστη ευελιξία και άνεση σε συνδυασμό με ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία το οποίο μπορεί να προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία έως και 370 χλμ. Το μοντέλο προορίζεται τόσο για ιδιώτες πελάτες όσο και για επαγγελματίες, προσφέροντας επαρκείς χώρους για τη μεταφορά έως οκτώ επιβατών. Επίσης, εισάγει μία πλήρη σειρά premium χαρακτηριστικών, όπως ευέλικτα πίσω καθίσματα που εδράζονται σε ράγα, hands-free ηλεκτρικές πλαϊνές πόρτες, ηχοσύστημα B&O, ψηφιακές κάρτες-κλειδιά, πανοραμική γυάλινη οροφή και ένα καινοτόμο, ανακλινόμενο τιμόνι.

Τα επίπεδα άνεσης ενισχύονται περαιτέρω χάρη στην εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία και τη δυναμική του αυτοκινήτου που πετυχαίνει ο σχεδιασμός επόμενης γενιάς του οχήματος. Η αθόρυβη κίνηση μέσω ηλεκτροκινητήρα και ένα νέο επίπεδο οδηγικής άνεσης και ευστάθειας εξασφαλίζονται χάρη στη βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική του πλαισίου με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν για περισσότερη ευελιξία μία ολοκαίνουργια έκδοση Plug-In Hybrid (PHEV). Επιπλέον, το νέο μοντέλο μπορεί να παραγγέλνεται με την τελευταία γενιά των κινητήρων ντίζελ EcoBlue, που διατίθενται με ένα νέο, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων υψηλής απόδοσης και με ένα ευφυές σύστημα τετρακίνησης.

Όλα τα οχήματα Tourneo Custom επόμενης γενιάς είναι πλήρως ενσωματωμένα με την πλατφόρμα λογισμικού και συνδεδεμένων υπηρεσιών της Ford Pro που περιλαμβάνουν end-to-end λύσεις φόρτισης, εργαλεία διαχείρισης της Ford Pro Telematics, την εφαρμογή FordPass Pro και το συνδεδεμένο σύστημα χρόνου λειτουργίας Ford Liive.

Τα Tourneo Custom με κινητήρες ντίζελ EcoBlue προγραμματίζονται να φτάσουν στους πελάτες από τα μέσα του 2023, ενώ πρόσθετες παραλλαγές θα είναι διαθέσιμες αργότερα μέσα στη χρονιά.