Το νέο Ford Kuga Plug-In Hybrid κυριαρχεί στην Ευρώπη ως η δημοφιλέστερη επιλογή των αγοραστών της γηραιάς ηπείρου στην κατηγορία των plug-in υβριδικών μοντέλων, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κατά την διάρκεια των πρώτων 10 μηνών του 2021.

Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία των 56 χλμ που προσφέρει το μοντέλο σύμφωνα με το πρότυπο WLTP και οι επιδόσεις του κινητήρα των 225 ίππων, απογείωσαν τις πωλήσεις που στην περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021 ξεπέρασαν τις 42.000 πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Συνδυάζοντας τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων, όπως την ελευθερία κίνησης που χαρίζει ο κινητήρας βενζίνης των 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και η αθόρυβη κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων που εξασφαλίζουν σε συνδυασμό ο ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια και η μπαταρία υψηλής τάσης των 14,4 kWh, το νέο Kuga PHEV συνιστά ιδανική λύση για κίνηση σε όλες τις συνθήκες. Σε αυτό καθοριστική είναι η συμβολή των προφίλ οδήγησης EV Auto, EV Now, EV Later και ΕV Charge, τα οποία προσφέρουν στους οδηγούς τη δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας υψηλής τάσης. Η τελευταία έχει την ικανότητα να ανακτά ενέργεια μέσω αναγεννητικής πέδησης, καθώς φυσικά και από εξωτερική πηγή φόρτισης – για παράδειγμα, σε παροχή 230Vη πλήρωσή της με ηλεκτρική ενέργεια ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες.

Το νέο Kuga PHEV έχει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,2λτ/100 χλμ, εκπομπές CO2 από 22 γρ/χλμ (WLTP), και λιανική τιμή προ φόρων στη χώρα μας κάτω από 40.000 ευρώ, γεγονός που προσφέρει στους πελάτες επιπλέον οφέλη όπως ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας αλλά και μηδενικό επίσης φόρο εταιρικής χρήσης. Διατίθεται με χρηματοδότηση με επιτόκιο3 1,99%, προστασία τιμής και 8 χρόνια εγγύηση.

Νίκος Τσάδαρης