Μετά τον αγώνα Σπριντ του Σαββάτου, ο Μαξ Φερστάπεν είχε πάει στο +21 από τον Λιούις Χάμιλτον και με δεδομένο ότι ο ένας ξεκινούσε από τη 2η θέση στον αγώνα της Κυριακής και ο άλλος από τη 10η, οι προβλέψεις έλεγαν ότι η διαφορά θα άνοιγε κι άλλο. Ο Βρετανός, όμως, έκανε μια τρελή κούρσα και κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να δει πρώτος την καρό σημαία, με αποτέλεσμα να πλησιάσει στο -14 και ενώ απομένουν τρία Γκραν Πρι για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στην εκκίνηση ο Μπότας κατάφερε να κρατήσει την 1η θέση αλλά όχι για πολύ, αφού ο Φερστάπεν στην πορεία κατάφερε να τον προσπεράσει και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, την ώρα που ο Χάμιλτον κέρδιζε συνεχώς θέσεις πιο πίσω. Στο τέλος του πρώτου γύρου, ενδεικτικά, ήταν στην 7η ενώ είχε αρχίσει από τη 10η. Τρεις γύρους μετά, μάλιστα, αφού πρώτα ξεμπέρδεψε με τις δύο Ferrari, πέρασε και τον Μπότας ο οποίος… σχεδόν σταμάτησε για να τον διευκολύνει, ανεβαίνοντας στην 3η θέση.

Υπέρ του Βρετανού λειτούργησε και η είσοδος του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στον 6ο γύρο, αφού έτσι μηδενίστηκε η διαφορά απο τους δύο προπορευόμενους, για να επιτεθεί στη συνέχεια και να προσπεράσει τον Πέρεζ, έχοντας πλέον μπροστά του μόνο τον Φερστάπεν. Οι δύο διεκδικητές του τίτλου έδωσαν στη συνέχεια τη δική τους μεγάλη μάχη και αυτός που αναδείχθηκε νικητής ήταν ο Χάμιλτον, ο οποίος στον 58ο γύρο (από τους 71 συνολικά) προσπέρασε εκμεταλλευόμενος και το DRS και κατάφερε να μείνει στην 1η θέση ως το τέλος, δίνοντας ξανά μεγάλο ενδιαφέρον στη μάχη του πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα στο Γκραν Πρι της Βραζιλίας…