Η bp έγινε ο τρίτος μέτοχος της Digital Charging Solutions GmbH (DCS) μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συναλλαγής M&A. Η bp απέκτησε μερίδιο 33,3% μετά από αύξηση κεφαλαίου. Το BMW Group και η Daimler Mobility AG παραμένουν μέτοχοι με ποσοστό 33,3% έκαστος.

Ο εξηλεκτρισμός βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της bp στον τομέα της κινητικότητας. Και οι τρεις μέτοχοι της DCS μοιράζονται την ίδια φιλοδοξία – να προωθήσουν τον εξηλεκτρισμό και να ανοίξουν το δρόμο για μία βιώσιμη κινητικότητα. Η bp αναπτύσσει ραγδαία τις υποδομές φόρτισης σε όλο τον κόσμο και σκοπεύει να έχει πάνω από 70.000 δημόσια σημεία φόρτισης μέχρι το 2030.

Συμμαχία γιγάντων για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Οι υπηρεσίες της DCS είναι σημαντικές για τις στρατηγικές εξηλεκτρισμού της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Η εταιρεία συνεργάζεται με premium και υψηλού όγκου κατασκευαστές OEM προκειμένου να ενσωματώσουν λύσεις φόρτισης στα λειτουργικά συστήματα των οχημάτων και στα ψηφιακά οικοσυστήματά τους. Η Digital Charging Solutions GmbH βρίσκεται πίσω από τη μάρκα CHARGE NOW στην Κοινοπραξία YOUR NOW των BMW Group και Daimler Mobility AG και διαχειρίζεται υπηρεσίες φόρτισης όπως «Mercedes me Charge», «BMW Charging» και «MINI Charging».

Συμμαχία γιγάντων για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Η DCS ήδη παρέχει πρόσβαση στην υποδομή φόρτισης με κάλυψη πάνω από 85% σε 29 Ευρωπαϊκές χώρες.
Μετά τη επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να προσβλέπουν σε αυξημένη κάλυψη και βελτιωμένη άνεση καθώς αποκτούν πρόσβαση σε επιπλέον 9.000 σημεία ταχείας και υπέρ-ταχείας (ultra-fast) φόρτισης (πάνω από 150kw) μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης της bp – Aral Pulse στη Γερμανία και bp pulse στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο η bp όσο και η DCS θα παρέχουν πρόσβαση σε προηγμένες υπηρεσίες φόρτισης όπως η Plug & Charge που εξασφαλίζει μία απρόσκοπτη εμπειρία φόρτισης, περιορίζοντας την ανάγκη για εφαρμογές ή κάρτες φόρτισης – αρχικά διαθέσιμη στους ultra-fast φορτιστές της Aral Pulse στη Γερμανία από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Συμμαχία γιγάντων για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Και για την υποστήριξη της μετάβασης των επιχειρήσεων και των στόλων στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι εταιρικοί πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία ολοκληρωμένη λύση για ηλεκτρικούς και υβριδικούς στόλους που περιλαμβάνει νέες και καινοτόμες υπηρεσίες φόρτισης πέραν του ανεφοδιασμού, της τιμολόγησης και του πλυσίματος.

Νίκος Τσάδαρης