Η νέα γενιά του Toyota Yaris είναι προ των πυλών, και η πιθανή μορφή της είναι αυτή που σας παραθέτουμε στις σχετικές φωτογραφίες. Αυτές έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες από τον ιαπωνικό ειδικό τύπο, και σύμφωνα με τις σχετικές πηγές προέρχονται από τα πρώτα διαφημιστικά φυλλάδια της ιαπωνικής έκδοσης που ονομάζεται Vitz.

Επίσημα στοιχεία από την εταιρεία δεν υπάρχουν, όμως οι σχετικές πηγές αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί πρώτα στην αμερικάνικη αγορά και μετά σε Ιαπωνία και Ευρώπη. Έτσι η παγκόσμια πρώτη παρουσίαση του μοντέλου υπολογίζεται ότι θα γίνει στην έκθεση του Ντιτρόιτ του 2011 (15-23 Ιανουαρίου), ενώ το ντεμπούτο του επί ευρωπαϊκού εδάφους θα ακολουθήσει το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Το μοντέλο θα διατεθεί σε τρίθυρη και πεντάθυρη έκδοση όπως και το υπάρχον μοντέλο, ενώ θα υπάρξει και sedan έκδοση για αγορές όπως: Ασία, Αυστραλία, Αμερική, και Ανατολική Ευρώπη. Το νέο Yaris αναμένεται να μεγαλώσει κατά 100 χιλ. σε μήκος, με το μεταξόνιο του επίσης να αυξάνεται κατά 50 χιλ. ενώ μείωση της τάξης των 20 χιλ. υπολογίζεται ότι θα υποστεί το ύψος του. Από πλευράς κινητηρίων συνόλων το μοντέλο θα εξοπλίζεται με μοτέρ τριών και τεσσάρων κυλίνδρων (με χειροκίνητες και αυτόματες εκδόσεις), ενώ δεν αποκλείεται και υβριδική έκδοση (το 2012). Η διάθεση του αυτοκινήτου στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του καλοκαιριού του 2011.

Πηγή: autotriti.gr