Η Skoda είναι η κυρίαρχη μάρκα στην Ελλάδα στα οχήματα που κινούνται με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG). Μετά από εντυπωσιακή επίδοση στις πωλήσεις του 2020, όπου ένα στα τρία ταξινομηθέντα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ήταν μοντέλο της, η μάρκα ανέβασε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της το πρώτο τρίμηνο του 2021. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 327 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο για τη λειτουργία τους. Από αυτά, τα 130 ήταν Skoda, επίδοση που μεταφράζεται σε ποσοστό 39,76% για την μάρκα στη συγκεκριμένη αγορά.

Σημειώνουμε ότι, το φυσικό αέριο είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας καύσιμο που προσφέρει δύο βασικά πλεονεκτήματα: το πρώτο, ουσιαστικά η συμπεριφορά του κινητήριου συστήματος παραμένει ίδια είτε χρησιμοποιείται φυσικό αέριο είτε βενζίνη και το δεύτερο, το κόστος χρήσης είναι πολύ χαμηλό, καθώς η κίνηση με φυσικό αέριο είναι μόλις 3 €/100 χλμ.(με σημερινή τιμή 0,834 €/κιλό)! 

Η Τσέχικη φίρμα προσφέρει σε έκδοση G-TEC, με κύριο καύσιμο το φυσικό αέριο, τα Scala, Kamiq και τηn 4η γενιά Octavia, σε τιμές που ξεκινούν από 17.500 €, 19.500 € και 25.100 € αντίστοιχα.

Παράλληλα, τα πρατήρια που προσφέρουν φυσικό αέριο εξαπλώνονται με ταχύ ρυθμό σε όλη την Ελλάδα και ήδη καλύπτουν σε ευρύ βαθμό την Αττική, με οκτώ συνολικά πρατήρια στη διάθεση των οδηγών. Δέκα ακόμα λειτουργούν στην υπόλοιπη χώρα, συγκεκριμένα δύο στη Θεσσαλονίκη, τρία στη Λάρισα, δύο στην Αχαΐα και από ένα σε Βόλο, Ιωάννινα και Λαμία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα τα μοντέλα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο μπορούν να λειτουργήσουν και με βενζίνη, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στον οδηγό σε θέματα ανεφοδιασμού.