Δύο σημαντικές βραβεύσεις για τα Skoda Enyaq iV & Octavia, στα “BestCars 2021”.  Τα βραβεία που διοργανώνει το έγκριτο γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου “automotorund sport”. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Compact SUV/Off-Road Vehicle” ενώ η Octavia, την πρώτη θέση στην κατηγορία “Compact”, και στις δύο περιπτώσεις για εισαγόμενα μοντέλα στη γερμανική αγορά. Τα “Best Cars 2021”, που αποτελούν πλέον θεσμό καθώς διοργανώνονται ανελλιπώς εδώ και 45 χρόνια, συμμετείχαν περισσότεροι από 101.000 αναγνώστες. 

Στον εφετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 378 μοντέλα, σε έντεκα κατηγορίες. Το Enyaq iV κέρδισε την κατηγορία του συγκεντρώνοντας το 12,9% των ψήφων, έναντι συνολικά 52 ανταγωνιστών. Το πρώτο μοντέλο της Skoda που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (ΜΕΒ) του VW Group, με τρία μεγέθη μπαταρίας, τέσσερα επίπεδα ισχύος και κίνηση πίσω ή τετρακίνηση, είναι εξοπλισμένο για να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις. Προσφέρει μεγάλη αυτονομία, άνω των 520 χιλιομέτρων (WLTP) και γενναιόδωρους χώρους, χαρακτηριστικό της μάρκας. 

Η νέα Octavia, στην 4η γενιά της, κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία της, με 16,2% των ψήφων. Το νέο μοντέλο είναι πιο ευρύχωρο, πιο ποιοτικό, ασφαλέστερο, πιο δικτυωμένο και με πιο εμπνευσμένο design από ποτέ. Επιπλέον, διατίθεται με περισσότερες επιλογές κινητήριων συστημάτων από οποιοδήποτε άλλο Skoda στο παρελθόν, καθώς εκτός από αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, η Octavia διατίθεται επίσης ως όχημα CNG, με ήπια υβριδική τεχνολογία ή ως plug-in υβριδικό.