Η Zagato δεν χρειάζεται συστάσεις στον λάτρη της αυτοκίνησης, έχοντας συνεργαστεί τον τελευταίο αιώνα με τους πλέον ελίτ κατασκευαστές και αποδίδοντας το ένα ποίημα μετά το άλλο.

Κι ενώ η περίφημη μάρκα είναι συνυφασμένη με την ιταλική κομψότητα και φινέτσα, τις εξαιρετικές δουλειές της πάνω σε κλασικά ιταλικά αυτοκίνητα δηλαδή, έχει συνεργαστεί πολύ και με εταιρίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αυτή τη διπλή επιχειρηματική φύση της θέλησε να τιμήσει με το 2021 Zagato IsoRivolta GTZ Coupe, που μοιάζει με κλασικό της δεκαετίας του 1960. Μόνο που έχει την καρδιά της Z06!

Το εντυπωσιακό αμάξωμα, εξολοκλήρου καμωμένο από ανθρακόνημα, αποτίει φόρο τιμής στο φοβερό και τρομερό Iso Rivolta A3 του 1963. Είναι ταυτοχρόνως νέο και παλιό, πατώντας μεν πάνω σε ρετρό πεπατημένες, εκσυγχρονίζοντάς τες δε με την τωρινή σχεδιαστική γλώσσα των supercars.

Κάτω από το καπό του IsoRivolta GTZ βρίσκεται ο αλουμινένιος και υπερτροφοδοτούμενος V8 της Corvette Z06, που ανανεώθηκε και έφτασε στα 6,8 λίτρα (από τα 6,2).

Μόλις 19 μονάδες θα παραχθούν και η Zagato μας λέει πως οι 9 έχουν ήδη πουληθεί. Το περιμένουμε τον Οκτώβριο του 2020, αν και για την τιμή του δεν είναι σίγουρο πως θα μάθουμε ποτέ…