Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία η έρευνα της Universum για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι εργοδότες στις προτιμήσεις των αποφοίτων των ανωτάτων σχολών.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 22.700 σπουδαστές 135 Πανεπιστημίων σε όλη τη Γερμανία προκειμένου να διερευνηθεί ποιος είναι ο πιο ελκυστικός εργοδότης των πλέον ταλαντούχων αποφοίτων οι οποίοι θα βγουν στην αγορά το 2016.

Η έρευνα της Universum απαντάει στα εξής ερωτήματα:

1. Ποιες είναι οι εταιρείες που το 2013 πρωταγωνίστησαν στην προσέλκυση ταλαντούχων υποψηφίων και γιατί
2. Και δεύτερον ποιοι είναι οι στόχοι καριέρας και οι προτιμήσεις των σπουδαστών

Στις προτιμήσεις των οικονομολόγων και μηχανικών τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνει ο κλάδος των αυτοκινήτων, όπου στις πρώτες θέσεις της κατάταξης αναδεικνύονται τέσσερις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες με πρώτη την Audi

Επίσης στις προτιμήσεις των αποφοίτων της Πληροφορικής και των Φυσικών Επιστημών η Audi καταλαμβάνει την 4η και 6η θέση αντίστοιχα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον στην αγορά της προσφοράς θέσεων εργασίας στους καλύτερους και πλέον ταλαντούχους υποψηφίους.

Κατάταξη

 

Οικονομολόγοι και Μηχανικοί

(με μεγαλύτερη βαρύτητα των μηχανικών

για τις θέσεις 4-8, 10)

 

Πληροφορική

 

Φυσικές

επιστήμες

 

1

Audi

Google

Max Planck

2

BMW

Microsoft

Bayer

3

Porsche

Apple

Fraunhofer

4

Siemens

Audi

Basf

5

Volkswagen

SAP

Siemens

6

Daimler

Electronic Arts

Audi

Να αναφέρουμε ότι χαμηλά στις προτιμήσεις των αποφοίτων των οικονομικών επιστημών στη Γερμανία (σε αντίθεση με τη διεθνή τάση) λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και για πρώτη φορά εκτός της κορυφαίας δεκάδας είναι οι Τράπεζες, οι συμβουλευτικές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας. Για πρώτη φορά εκτός της κορυφαίας δεκάδας και η Deutsche Bank (που πέρασε στη θέση 13).