Η Audi φαίνεται ότι ετοιμάζει το «δικό της Up!», το οποίο θα λανσάρει το 2015 και θα φέρει 1.000άρη TSI κινητήρα 100 ίππων, ενώ θα βασίζεται στην πλατφόρμα του μίνι VW, αλλά θα διαθέτει πιο «premium» χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οριστικοποίησε η γερμανική φίρμα το πλάνο της να κατασκευάσει το δικό της «μίνι», κατά τα πρότυπα των Up!, Mii και Citigo.

Μάλιστα, το εν λόγω Audi θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με αυτά τα μοντέλα, αλλά σχεδιαστικά, θα ακολουθήσει περισσότερο τις φόρμες της μάρκας. Αναλυτικότερα, το Audi A0 ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί, θα φέρει φώτα ημέρας LED και τη χαρακτηριστική μάσκα με τις γρίλιες της φίρμας, ενώ εσωτερικά θα διαθέτει πιο ποιοτικά υλικά, αφού θα συγκαταλέγεται στα premium μοντέλα.

Κάτω από το καπό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νέο μίνι μοντέλο της Audi θα εφοδιάζεται από έναν 1,0 λτ. TSI 100 ίππων, που θα «δανειστεί» από το up! GT concept, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, κατά το e-up!, καθώς και για μια υβριδική (πετρελαίου-ηλεκτρισμού), όπως το XL1.

Τέλος, το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας προβλέπει ότι το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί το 2015 στην ευρωπαϊκή αγορά.

Πηγή: autotriti.gr