Η Ford ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο μιας νέας γενιάς μοντέλων παραγωγής μηδενικών ρύπων, ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό Focus, με ηλεκτροκινητήρα 145 ίππων και αυτονομία 260 χλμ. συνολικά.

Η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε επίσημα την έναρξη παραγωγής μιας σειράς ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, που θα πληρούν τις προδιαγραφές της Ε.Ε. και της Αμερικής περί εκπομπών ρύπων και φιλικότητας προς το περιβάλλον.

Η Ford ξεκινά λοιπόν να κατασκευάζει το Focus Electric, αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης, ενώ τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει το υβριδικό Ford C-MAX Energi plug-in και λίγο αργότερα το επίσης υβριδικό Ford Hybrid Mondeo.

Πιο συγκεκριμένα, το Focus θα τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα, που θα αποδίδει 145 ίππους, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 135 χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 6,6kW, που θα παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια κίνησης, θα μπορεί να λειτουργεί για 160χλμ. περίπου, με μια πλήρη φόρτιση 3-4 ωρών. Επίσης, θα υπάρχει κι ένας ενσωματωμένος φορτιστής, που με 2-3 ώρες επιπλέον φόρτιση, θα παρέχει άλλα 100 χλμ. περίπου αυτονομίας.

Ας σημειωθεί πάντως, ότι, όπως επισημαίνει κι η εταιρεία, ο χρόνος φόρτισης θα ποικίλει ανάλογα με τη χρήση του οχήματος και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Κατά προσέγγιση, ο χρόνος φόρτισης βασίζεται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως το στιλ οδήγησης, η φόρτωση του οχήματος, η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και η θερμοκρασία. Επίσης ποικίλλει, ανάλογα και με το διαθέσιμο δίκτυο.

Παράλληλα, ο Barb Samardzich, αντιπρόεδρος της Ford Ευρώπης, δήλωσε ότι το Focus Electric σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής, τόσο για την εταιρεία, όσο και για την αγορά κι ενισχύει τη στρατηγική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τέλος, δεν ανακοινώθηκε πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Focus Electric, αλλά ο στόχος είναι να φτάσει στις αγορές μέχρι τέλος του έτους.

Πηγή: autotriti.gr