Το Opel Insignia βρέθηκε στην κορυφή της μεσαίας κατηγορίας στη φετινή Έρευνα Αξιοπιστίας Οχημάτων J.D. Power, η οποία διερευνά την ικανοποίηση των πελατών από τα οχήματά τους κάθε χρόνο. Η εταιρία έρευνας αγοράς ρωτά τους ιδιοκτήτες για την ποιότητα και αντοχή των οχημάτων τους, ηλικίας ενός έως τριών ετών.

Εκτός από τους πελάτες, όμως, το Insignia κερδίζει τα εύσημα και των ειδικών, καθώς το γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου, Auto Test, το ανέδειξε σε «Auto Test Winner 2019» με την καλύτερη σχέση τιμής-επιδόσεων στην κατηγορία του.

Στην κοινή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη, ο Διευθυντής Ποιότητας της Opel, Arnold Pauluch, παρέλαβε τις διακρίσεις του βραβευμένου οχήματος.

Η φετινή έρευνα J.D. Power βασίστηκε σε 12.854 απαντήσεις που ελήφθησαν μέσω διαδικτύου από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Οι ερωτήσεις της έρευνας αφορούν στην ποιότητα/αντοχή, την απήχηση και το λειτουργικό κόστος. Από όλες τις αξιολογήσεις προκύπτει μία κατάταξη, με την 1η θέση να κατακτά η μάρκα ή το μοντέλο με το μικρότερο αριθμό βλαβών.

Νίκος Τσάδαρης