Ο φέρελπις ισπανός rookie της Pramac Ducati είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια προπόνησης και έσπασε κνήμη και περόνη στο αριστερό του πόδι. Έτσι δεν θα είναι σε θέση να οδηγήσει για τις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες. Δηλαδή θα χάσει τους αμερικάνικους αγώνες στη Laguna Seca και την Ινδιανάπολη.

Ο Barbera εγχειρίστηκε από το διάσημο πλέον δρ. Xavier Mir, ο οποίος τοποθέτησε μια λάμα τιτανίου και πολλές βίδες στο πόδι του.

Στη θέση του Barbera η Pramac συμφώνησε ήδη να κατεβάσει τον πρωταθλητή του 2010 στη Moto2 και πρώην αναβάτη των MotoGP, επίσης Ισπανό, Toni Elias. Ο Elias έρχεται στην Pramac έχοντας μόλις μείνει χωρίς δουλειά, καθώς έληξε πρόωρα, την περασμένη μόλις εβδομάδα, η συνεργασία με την ομάδα του στη Μoto2, τη Mapfre Aspar.

Το 2011 ο Elias οδήγησε στα MotoGP, ως ανταμοιβή για το πρωτάθλημα της Μoto2 που πήρε το 2010. Όμως φέτος με την επιστροφή του στη Moto2 τα αποτελέσματά του ήταν τουλάχιστον πενιχρά, σε πλήρη αντίθεση με τη σαιζόν 2010, οπότε είχε κυριαρχήσει.

Αλλά και η επιστροφή του στα MotoGP το 2011 ήταν αποτυχημένη, καθώς ο Ισπανός, μολονότι πράγματι πολύ ικανός, δεν μπόρεσε να προσαρμόσει την οδήγησή του στα «περίεργα» λάστιχα της Bridgestone.

Αν η θέση έρχεται γάντι στον Elias, η αναγκαστική απομάκρυνση του Barbera από τους αγώνες είναι καταστροφή. Ο Hector είχε κάνει στον τελευταίο αγώνα, στο Mugello, μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη Ducati Desmosedici GP12.

Στα χρονομετρημένα για πρώτη φορά κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη σειρά εκκίνησης και ήταν το ταχύτερο Ducati, κάτι που σημειωτέον κατάφερε χωρίς το συνηθισμένο του κόλπο (που εκνευρίζει πολύν κόσμο) να ακολουθεί κάποιον πιο γρήγορο αναβάτη στα χρονομετρημένα.

Τα νέα σκοτείνιασαν κι άλλο τον ουρανό πάνω από την ομάδα Pramac που έτσι κι αλλιώς, λόγω της πτώχευσης της εταιρείας-χορηγού, διανύει μάλλον την τελευταία της χρονιά στα MotoGP. Ελπίζουμε ότι ο Toni «the Tiger» Elias θα προσφέρει κάποια καλά αποτελέσματα στη δύση της καριέρας αυτής της συγκεκριμένης Ducati.

Τρίτη και φαρμακερή Toni, πρόσεξε!