Στον μαγικό κόσμο της μηχανολογίας και των μετατροπών όλα γίνονται. Ακόμα και χλοοκοπτικές μηχανές που μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες άνω των 200 χλμ/ώρα. Δείχνει απίστευτο κι όμως είναι πραγματικό.

Την αρχή έκανε η Honda UK παρουσιάζοντας προ τετραετίας (2014) το Mean Mower, που με τελική 187,6 χλμ/ώρα μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως η ταχύτερη μηχανή γκαζόν στον κόσμο.

honda1

Ένα χρόνο αργότερα ήρθε η απάντηση από την αυστριακή εταιρεία VIKING, που ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη, βελτιώνοντας το σχετικό ρεκόρ στα 215 χλμ/ωρα.

Τώρα, η Honda UK σηκώνει το γάντι και ετοιμάζεται να απαντήσει με το Mean Mower V2 το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ του VIKING και να φτάσει τα 241 χλμ/ώρα!

Για το εγχείρημα η Honda UK ένωσε τις δυνάμεις της με την Team Dynamics, που αποτελεί συνεργάτη της Honda στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού και είναι η εταιρεία που επιμελήθηκε την πρώτη εκδοχή του χλοοκοπτικού μηχανήματος που σημείωσε το ρεκόρ.

Το Mean Mower V2 δεν ξεπερνά σε βάρος τα 140 κιλά και χρησιμοποιεί το τετρακύλινδρο σε σειρά μοτέρ του Honda CBR1000RR Fireblade SP που αποδίδει πάνω από 190 hp στις 13,000 σ.α.λ. Από το Superbike της Honda προέρχονται επίσης ο συμπλέκτης, η ECU, το κιβώτιο έξι σχέσεων και η πλήρως έγχρωμη LCD οθόνη πληροφοριών. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, με «σπασμένη» πρώτη το Mean Mower V2 μπορεί να φτάσει τα 145 χλμ/ώρα.

Το ρεκόρ θα αναλάβει να καταρρίψει η 23χρονη οδηγός αγώνων Τζες Χόκινς η οποία εργάζεται και ως κασκαντέρ.