O 40χρονος βετεράνος έκανε τη 19η νίκη της καριέρας του στο Isle of Man TT, κερδίζοντας και τον αγώνα Royal London 360 Superstock. Είναι η πρώτη φορά που κερδίζει ο «McPint» τα Superstock, αν και στο παρελθόν είχε ανέβει πολλές φορές στο βάθρο, ποτέ όμως στο ψηλότερο σκαλί. Ο αγώνας Superstock TT αποτελείται από 4 γύρους των 61 χλμ.

Ο πλέον πολυνίκης (εν ζωή) αναβάτης οδήγησε τον αγώνα από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό, όπου η διαφορά του από το δεύτερο Michael Dunlop ήταν 7,8 δευτ. Ο Βορειοϊρλανδός τερμάτισε δεύτερος, έχοντας καταφέρει να περάσει το συμπατριώτη του Ryan Farquhar μόλις στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Πάντως η νίκη δεν ήρθε εύκολα για τον οδηγό της Padgett Honda με την οποία τρέχει και στο βρετανικό πρωτάθλημα Superbike. Μετά τον πρώτο γύρο ο ιδιώτης Βορειοϊρλανδός Ryan Farquhar βρισκόταν μόλις 0,17 δευτ. πίσω του. Στον δεύτερο γύρο μπόρεσε να προσθέσει ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενώ σημαντικό χρόνο κέρδισε στο μοναδικό πιτστόπ.

Ο Farquhar βρισκόταν 10 δευτ. μπροστά από τον Μichael Dunlop μετά τον 1ο γύρο, αλλά δεν άντεξε στην επίθεση του Ιρλανδού στον 4ο και τελευταίο. Υποχώρησε στην 3η θέση του βάθρου, κατορθώνοντας με νύχια και δόντια να μείνει μπροστά από τον Bruce Anstey.

Πίσω από τον Anstey, ο «τρελάρας» Guy Martin, που δεν κατάφερε να σπάσει το «άγονο» σερί των τελευταίων του εμφανίσεων στο IoMTT. Τρίτος στον 1ο γύρο ο Martin άρχισε σιγά-σιγά να γλιστρά προς τα πίσω, για να τερματίσει απογοητευμένος στην 5η θέση. Ο συναθλητής του στην ομάδα και τοπικός ήρωας Conor Cummins δεν κατάφερε και χτες να τερματίσει.

O Mc Guiness πήγε στο Νησί με 17 νίκες και ήδη έχει προσθέσει 2! Όμως δεν έχει κλείσει ακόμα το κεφάλαιο «Νίκες ΤΤ» για φέτος. Ο «Βασιλιάς του Βουνού» είναι φαβορί για το Pokerstars Senior TT της Παρασκευής, ενώ με την Mugen Shinden (βλ. Honda) διεκδικεί νίκη και στο TT των ηλεκτροκίνητων.

Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα να φύγει ο McGuiness από το Νησί έχοντας στην τσέπη και την 20ή νίκη της ζωής του ή και την 21η, γιατί όχι!