Ο Thomas Luthi έκανε την πρώτη του νίκη εφέτος, μετά από μια επίδειξη τεχνικής και λογικής στον κάθυγρο αγώνα του Le Mans. Οι βασικοί του αντίπαλοι, οι ισπανοί Marc Marquez (έπεσε) και Pol Espargaro (είχε έξοδο και τερμάτισε 6ος) απέτυχαν και αυτό σημαίνει ανακατάταξη στη βαθμολογία.

Τώρα πρώτος είναι ο Espargaro, ένα βαθμό μπροστά από τον Marquez και τρεις από τον Luthi. Από την αρχή λοιπόν το πρωτάθλημα στη Μoto2 όπως και στα MotoGP.

Πρώτος έφυγε στην εκκίνηση ο Espargaro, οδηγώντας τους Scott Redding και Thomas Luthi μέσα από το Σικέην, ενώ ο Marquez είχε μπλέξει στο μελέ της εκκίνησης και είχε μείνει πιο πίσω.

Ο Espargaro προσπάθησε να φτιάξει διαφορά, αλλά ο Luthi που είχε περάσει με μια επιθετική κίνηση τον Redding μετά την εκκίνηση, άρχισε να κυνηγάει τον Ισπανό.

Στον 8ο γύρο ο Ελβετός τον πέρασε και άνοιξε βήμα, ενώ λίγο αργότερα στα Ες της Chemin aux Boeufs θα έπεφτε ο Marquez. Παρότι κατάφερε να επιστρέψει στα πιτ για να επιδιορθώσουν τη μοτοσυκλέτα του, δεν κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα.

Απτόητος ο Luthi στη βροχή και μακριά από το δράμα των πίσω θέσεων, συνέχισε να πιέζει. Είχε καναδυό δύσκολες στιγμές προς το τέλος, όταν πια τα λάστιχά του είχαν φθαρεί, αλλά τερμάτησε με διαφορά πρώτος.

Πίσω του ο γάλλος Zarco φάνηκε ικανός να δώσει χαρά στους 80.000 θεατές που αψήφησαν τη βροχή με μια δεύτερη θέση. Είχε ήδη περάσει με μια αμφισβητούμενης κανονικότητας μανούβρα τον Gino Rea, ρίχνοντάς τον κάτω.

Ο Λονδρέζος μέχρι τότε πήγαινε πολύ δυνατά με το νέο του πλαίσιο. Όμως η υπερβολή στη βροχή τιμωρείται, και έτσι 5 γύρους πριν το τέλος ο Γάλλος είδε από κοντά την άσφαλτο και εγκατέλειψε.

Τη δεύτερη θέση κληρονόμησε ο Claudio Corti και μαζί το πρώτο του βάθρο στην Moto2, αφού έκανε ένα ψύχραιμο και μελετημένο αγώνα. Πίεσε όσο έπρεπε για να κρατηθεί μπροστά από τον Βρετανό Redding, που είχε ξεκινήσει καλά αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Luthi.

Την 4η θέση εξασφάλισε ο Andrea Iannone ενώ πίσω του ο Mika Kallio κατάφερε να αντισταθεί σε μια αγέλη αναβατών, τερματίζοντας 5ος. Η 6η θέση του Pol Espargaro μπορεί να τον απογοήτευσε, όμως του χάρισε την πρωτοπορία στη βαθμολογία έστω και με μικρή διαφορά.

Πτώσεις στην τελευταία στροφή του αγώνα κόστισαν στους Bradley Smith και Julian Simon πολλές θέσεις. Ειδικά ο παλιός πρωταθλητής 125 επέδειξε μοναδικό πάθος όταν δεν κατάφερε να βάλει μπροστά τη BQR Suter του, ωστόσο την πέρασε σπρωχτή από τον τερματισμό, κερδίζοντας 3 πολύτιμους βαθμούς (13ος).

Όλα αυτά τα συμβάντα μπροστά επέτρεψαν και στον Anthony West να πετύχει το καλύτερό του αποτέλεσμα μετά την Valencia -ήταν επίσης ένας βρεγμένος αγώνας. Ο Smith κατάφερε να βάλει μπροστά και να περάσει 10ος τη γραμμή τερματισμού.