Τη νέα της 7θεσια πρόταση θα παρουσιάσει επίσημα η Chevrolet στην επερχόμενη Έκθεσης του Παρισιού ανανεώνοντας εκ βαθέων την παρουσία της στην κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων.

Για τους έχοντες καλή μνήμη, θυμίζουμε πως το νέο Chevrolet Orlando βασίζεται στο αντίστοιχο πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Παρισιού πριν δύο χρόνια. Σήμερα, η έκδοση παραγωγής του 7θεσιου MPV της Chevrolet, υιοθετεί την πλειοψηφία των σχεδιαστικών γνωρισμάτων του πρωτοτύπου μοντέλου ξεχωρίζοντας για τις απλές και «καθαρές» εξωτερικές του γραμμές. Κάτω ακριβώς από αυτές κρύβεται επιμελώς το δάπεδο με την ονομασία «Δέλτα» της GM, πάνω στο οποίο στηρίζεται όχι μόνο το γνωστό 4θυρο Cruze αλλά και το Opel Astra. Σαφή εικόνα για τη μορφή του εσωτερικού διακόσμου δεν έχουμε ακόμα, καθώς η εταιρεία δεν έδωσε σε δημοσιότητα τις σχετικές φωτογραφίες. Ωστόσο, όπως η ίδια επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση, το ταμπλό του Orlando είναι εμπνευσμένο σε επίπεδο αισθητικής από εκείνο της… Corvette! Σε ότι αφορά τα καθίσματα, οι τελευταίες δύο σειρές τους ξεχωρίζουν για την υψηλότερη –σε σχέση με τις δύο εμπρός θέσεις- τοποθέτησή τους προκειμένου οι αντίστοιχοι επιβάτες να έχουν στη διάθεσή τους τη δέουσα ορατότητα.

Στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου ξεχωρίζει ο 1.800αρης ατμοσφαιρικός κινητήρας της GM, ο οποίος αποδίδει 141 ίππους, καθώς και οι δύο 2λιτροι πετρελαιοκινητήρες των 131 και 163 ίππων. Η άφιξη του στις αγορές της γηραιάς ηπείρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί όχι νωρίτερα από τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Αξίζει να προσθέσουμε πως το Orlando είναι μόλις το ένα από τα τέσσερα νέα μοντέλα που η Chevrolet αναμένεται να παρουσιάσει στο Παρίσι. Το δεύτερο είναι το νέο Aveo, το τρίτο η χάτσμπακ εκδοχή του Cruze, ενώ το τέταρτο η ανανεωμένη στα σημεία έκδοση (βλ. face lift) ενός αυτοκινήτου η ταυτότητα του οποίου όμως δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.

Πηγή: 4troxoi.gr