Με πολύ μοντέρνα εμφάνιση, 7θέσιο εσωτερικό και οικονομικά μοτέρ, το νέο MPV της Skoda θα βασιστεί στο VW Touran για να ενισχύσει την παρουσία της τσέχικης φίρμας στις οικογενειακές κατηγορίες.

H παρουσία της Skoda στην κατηγορία των ΜPV μοντέλων είναι ιδιαίτερα διακριτική, αφού το μοναδικό προϊόν στην γκάμα της με πολυχρηστικά χαρίσματα είναι το Roomster.

Σύντομα όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει, αφού η τσέχικη φίρμα στοχεύει στο να εξελίξει ένα ολοκληρωμένο πολυχρηστικό μοντέλο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα βασιστεί στο «αδερφό» Touran.

Θα δανειστεί, δηλαδή, από το μοντέλο της VW πλαίσιο και τεχνικά στοιχεία (κινητήρες, κιβώτιο), επενδύοντας όμως παράλληλα στη δική του ανεξάρτητη σχεδιαστική ταυτότητα.

Άλλωστε, σύμφωνα και με την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική φωτογραφία, το πολυχρηστικό μοντέλο θα φέρει όλα τα τυπικά σχεδιαστικά πρότυπα που είδαμε πρόσφατα στο καινούριο 5θυρο πρωτότυπο VisionL και τα οποία θα δούμε σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας.

Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε σύντομα να γνωρίζουμε και τεχνικά στοιχεία για το αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιεί μηχανικά σύνολα βενζίνης TSI και diesel ΤDI με κύριο στόχο την οικονομία στη χρήση και το οικολογικό προφίλ.

Η παρουσίαση του νέου MPV της Skoda αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του 2012.

Πηγή: autotriti.gr