H VW ετοιμάζει μια μεγάλη επίθεση στα SUV και με άξονα τη 2η γενιά του Tiguan, θα μας δείξει τουλάχιστον 3 διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος του μικρομεσαίου της SUV.

Το Tiguan, το πρώτο μικρομεσαίο SUV της VW, έχει αναδειχτεί στην πρώτη του γενιά ως ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα της μάρκας. Με επιλογή μεταξύ εκδόσεων 4Χ2 και 4Χ4, μικρού κυβισμού turbo κινητήρες, αλλά και τη γνωστή υψηλή ποιότητα των μοντέλων της μάρκας, το Tiguan έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Και πλέον, η VW έχει έτοιμη τη 2η γενιά του γερμανικού SUV, για την οποία μάλιστα τα σχέδια της μάρκας είναι αρκετά πιο μεγαλεπήβολα, αφού θα δημιουργήσει μια νέα οικογένεια SUV αυτοκινήτων.

Πιο επιβλητική και δυναμική αισθητική

Η επόμενη γενιά VW Tiguan θα μας φέρει 3 διαφορετικά αμαξώματα που θα απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο κοινό από σήμερα. Εκτός λοιπόν από το 5θυρο και 5θέσιο Tiguan, θα δούμε την πιο οικογενειακή του εκδοχή με 7 θέσεις, αλλά και την 5θυρη και περισσότερο Crossover νέα έκδοση.

Στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, φαίνεται πώς θα είναι τα τρία νέα αυτά μοντέλα, τα οποία θα έχουν φυσικά αρκετά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία. Στο εμπρόσθιο τμήμα, ξεχωρίζει η νέα μάσκα με τις οριζόντιες χρωμιωμένες γρίλιες, οι οποίες πέφτουν επάνω στα δυναμικά φωτιστικά, αλλά και η αντίστοιχη σχεδίαση του προφυλακτήρα.

Το αμάξωμα, διατηρεί μια πιο επιβλητική παρουσία μέσω των τετραγωνισμένων θόλων των τροχών, των αρκετών οριζόντιων νευρώσεων, αλλά και των «ώμων» στο πίσω πλαϊνό τμήμα, που καταλήγουν πάνω σε αρκετά δυναμικά νέα φωτιστικά.

Σε νέα πλατφόρμα και με ανανεωμένους κινητήρες

Στο τεχνικό κομμάτι, το νέο VW Tiguan θα βασιστεί πάνω στην καινούργια MQB πλατφόρμα, που λανσάρει το Group φέτος και η οποία διακρίνεται για τη συμβολή της στη συνολική μείωση του βάρους.

Φυσικά, παραμένει και πάλι η επιλογή μεταξύ δικίνητης και τετρακίνητης έκδοσης, ενώ οι κινητήρες θα είναι οι ανανεωμένες εκδοχές των TSI και TDI μοτέρ, σε κυβισμούς από 1,4 λίτρα και πάνω.

Εδώ, θα προστεθεί και ο ολοκαίνουργιος 1.400άρης turbo με τεχνολογία «Cylinder on demand», ο οποίος διακόπτει τη λειτουργία όσον κυλίνδρων δεν χρειάζονται για να μειώσει κατανάλωση και εκπομπές CO2. Σίγουρη τέλος, είναι και η δημιουργία υβριδικής έκδοσης, που θα συνδυάσει κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα.

Το πιο οικογενειακό Tiguan

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το επόμενο Tiguan θα προσφερθεί και σε μακρύτερη, 7θέσια έκδοση. Η αισθητική δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με το γνωστό μας 5θέσιο μοντέλο, αφού απλώς το αμάξωμα στο πίσω τμήμα του θα τραβηχτεί, για να δημιουργηθεί ο επιπλέον χώρος.

Το πιο νεανικό Tiguan

Η πρώτη νέα εκδοχή αμαξώματος θα είναι αυτή του 5θυρου Crossover-Coupe VW Tiguan 2ης γενιάς. Το αυτοκίνητο θα διαφοροποιηθεί κυρίως στο πίσω του τμήμα σε σχέση με το γνωστό Tiguan, ώστε να αποτελέσει την πιο δυναμική του εκδοχή.

Με μια ματιά

Η νέα γενιά Tiguan με 3 αμαξώματα
Βασισμένο στη νέα MQB πλατφόρμα
Με ανανεωμένες εκδοχές των 1,4 TSI και TDI
Και με το νέο 1,4 TSI τεχνολογίας «Cylinder on Demand»
Παρουσίαση το 2014

Πηγή: autotriti.gr