Η BMW αναπτύσσει και αυτή με τη σειρά της την τεχνολογία «Car-to-x», η οποία επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων, αυξάνοντας έτσι την οδική ασφάλεια.

Η BMW ανακοίνωσε την τεχνολογία «Car-to-x», η οποία είναι μέρος της τεχνολογίας ConnectedDrive και προσφέρει στους χρήστες την άμεση ενημέρωση από και προς τα άλλα οχήματα. Πιο αναλυτικά, το όχημα μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για τον δρόμο από τους αισθητήρες, αλλά η αποτελεσματικότητά τους φτάνει έως ένα ορισμένο σημείο.

Έτσι, η BMW με την τεχνολογία «Car-to-x» κατάφερε να κάνει τους αισθητήρες να συνεργαστούν με ασύρματη σύνδεση (ή σύνδεση μέσω κινητού τηλεφώνου) για να ειδοποιεί από μεγάλες αποστάσεις και «κρυφά» σημεία τα άλλα οχήματα.

Η επικοινωνία πραγματοποιείται με το τελευταίας τεχνολογίας πρωτόκολλο ασύρματης δικτύωσης, ώστε να είναι ταχύτατη και άμεση η ενημέρωση των οδηγών για οτιδήποτε συμβεί στο δρόμο. Αλλά για καλύτερη ακόμα επικοινωνία υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορούμε να δούμε την άμεση συμπεριφορά που έχει το όχημα σε κατάσταση ανάγκης και όχι μόνο. Το σύστημα αυτό μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου του οχήματος, να αυξήσει την οδική ασφάλεια και να γλυτώσει από δυσάρεστες καταστάσεις.